Asztalitenisz szakosztály

Hetvennégyen ütötték a labdát

Szombaton már korán reggel benépesült Miskolcon az Egyetemi Körcsarnok, ugyanis ezen a napon 19. alkalommal rendezték meg a MEAFC kupa elnevezésű régiós asztalitenisz viadalt.

Holdi László, a házigazda klub szakosztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy ezúttal is sok településről érkeztek sportolók, akik fel akarták mérni tudásukat, felkészültségüket. Erre hat számban nyílott lehetőségük: férfi egyéni és páros, ifjúsági egyéni és páros, valamint az amatőrök részére kiírt MEAFC kupában, ugyancsak két kategóriában.

– Nagyon csinos kis mezőny jött össze – adott tájékoztatást Holdi László. – Tizenkilenc klubból érkeztek versenyzők, az adatok összesítése után derült ki, hogy egészen pontosan hetvennégyen neveztek. Így aztán nyílt és érdekes mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

Két számban persze előre borítékolni lehetett a győztest. Az Extra vándorkupáért folyó csatározásban ugyanis megjelent és nevezett Tóth Zsolt. A miskolci sportember évekig itt játszott, később igazolt más klubba, most éppen Kemecsén szerepel az NB II-ben. Hozzá hasonló kvalitású játékos nem is bukkant fel a mezőnyben, így csak az volt a kérdés, milyen fölénnyel végez az élen.

Tóth egyedül a tiszaújvárosi Bodnár ellen veszített játszmát az elődöntőben, a fináléban aztán már esélyt sem hagyott az ózdi Oláh Krisztián számára.
– Mivel nem volt forduló a csapatbajnokságban, gondoltam, jó lesz egy kis átmozgatásnak, ezért indultam a versenyen – summázta a történteket Tóth Zsolt.

A miskolci sportoló egyébként “természetesen” első lett a párosok viaskodásában is, ahol Bodnár Józseffel az oldalán gázolt át három játszmában a szerencsi Köllő, Stadler egységen. Nagy várakozás és fokozott érdeklődés előzte meg a miskolci Dolenszki István indulását. A MEAFC játékosáról ugyanis köztudott, hogy rengeteget edz (heti négy-öt foglalkozáson vesz részt), az utóbbi időben kifejezetten jól is játszott, a csapatbajnokságban például az egykori NB I-es tiszaújvárosi Gulyás Lászlót is legyőzte. Ám most nem volt sikerélménye, ugyanis a főtábla első fordulójában az arlói Andrássy Attila megállította.

– Jól játszott a srác – kommentálta a történteket Dolenszki. – Kifejezetten veszélyesen adogatott, ráadásul hiába volt minden játszma szoros, hiszen kilenc pontot én is elértem, a végjátékban ő jobban koncentrált.

Eredmények
Extra vándorkupa, férfi páros: 1. Tóth Zsolt, Bodnár József (Kemecse, Tiszaújváros), 2. Köllő, Stadler (Szerencs), 3. Korály T., Hollósi (Békési TE) és Oláh, Fükő (Ózd). Férfi egyes: 1. Tóth Zsolt (Kemecse), 2. Oláh (Ózd), 3. Bodnár J. (Tiszaújváros) és Stadler (Szerencs).

Ifjúsági fiú páros: 1. Kanyó Patrik, Miskolci Ádám (Tiszaújváros, Miskolci VSI), 2. Andrássy, Szűcs (Arló, Ózd), 3. Pető, Béni (Miskolci VSI) és Nagy Zs., Tóth D. (Miskolci VSI). Fiú egyes: 1. Miskolci Ádám (Miskolci VSI), 2. Andrássy (Arló), 3. Kanyó (Tiszaújváros) és Pető (MVSI).

MEAFC kupa férfi páros: 1. Béres Zsófia, Varga Jenő (Postás SE, Miskolci EAFC), 2. Zoltán, Kanyó (Tiszaújváros), 3. Simonyi, Holdi (Borsod Volán, Miskolci EAFC) és Tóth K., Hajdú Z. (Kerület I., Diósgyőri Sólymok).