Asztalitenisz szakosztály

Ezüstérmes a MEAFC II

Huszonegy héten keresztül egymás sarkában loholt a két csapat. A megyei asztalitenisz férfi csapatbajnokságban az volt a kérdés, hogy a Tiszaújváros, vagy a MEAFC II gárdája ér-e előbb célba?

Nos, a bajnokság zárásán, az utolsó fordulóban fogalmazódott válasz a kérdésre: a tiszaújvárosiak örülhettek, ugyanis Miskolcon kiharcolták a győzelmet és ez bajnoki aranyérmet jelentett a számukra.

A mérkőzésnek mindkét csapat 20-20 győzelemmel és egy döntetlennel (ez egymás ellen született) vágott neki. A miskolciak hazai környezetben szerepeltek, de ebben a sportágban ennek nincs különösebb jelentősége. A párosok után semmi nem dőlt el, ugyanis a Béres, Doros egység magabiztos játékkal diadalmaskodott a Fóti, Koncsik egység ellen, ám a másik asztalon váratlan fordulat következett be: hiába nyerte az első és második játszmát is a Bolló, Sajti miskolci pár, itt megtorpantak és az ellenfél fordított 3-2-re. Kár volt érte, ugyanis a két párosban elért siker egészen más alaphangot adhatott volna a találkozónak. Igaz, a miskolciak nem tudtak az eredetileg tervezett összeállításban szerepelni, ugyanis Boncsér Balázs két órával a kezdés előtt mondta le a játékot.

Így be kellett ugrania az eredetileg csereembernek jelölt Doros Lászlónak, akinek viszont játékhiánya van, így tőle nem lehetett azt várni, hogy nagyot képes lendíteni az együttes szekerén. Így is történt: a miskolciak 4-4-es állásig voltak partiban, onnan viszont meglépett a Tiszaújváros legénysége, és már csak az volt a kérdés, milyen különbséggel nyer. Nos, a vége 13-5 lett, így a bajnoki elsőség a vendégek zsákmánya lett. A MEAFC II tagjainak azonban semmi okuk nem volt a szégyenkezésre, hiszen ezüstérmesek lettek.

– Őszintén megmondom, hogy titokban reménykedtem a sikerben – mondta Holdi László, a miskolciak szakosztályának vezetője. – Sajnos, nem ez következett be, ezen a napon erősebb, egységesebb volt az ellenfelünk, rászolgált a győzelemre.

D. L.