Egyetemi Sport

FUT AZ EGYETEM – 1735 méter közösen!

2014. május 12-én FUT AZ EGYETEM – 1735 méter közösen! elnevezésű egészséges életmódot népszerűsítő demonstrációs futásra került sor a Miskolci Egyetem campusának területén. Az eseményen közel 400 fő hallgató és oktató vett részt. Az útvonal körbejárta a Campus területét: a Főépület, a Bölcsészépület, a Könyvtár, a Körcsarnok és a Galéria körúton haladva.

A mezőnyt Prof. Dr. Kékesi Tamás  tudományos és nemzetközi rektor-helyettes vezette, az egyetemi polgárok mögötte haladva, együtt kocogták végig a Campust körbejáró távot. Az egészséges életmód népszerűsítése érdekében teljesítette a távot Prof. Dr. Szűcs Péter a Műszaki Földtudományi Kar dékánja, Szabady Szabolcs az ME Hallgatói Önkormányzat elnöke, dr. Cseh Gergely a Miskolci Egyetemisták Szövetségének az elnöke, és Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club elnöke is.

Boda Péter főszervező elmondta, hogya demonstrációs futás célja nem a másik legyőzése, helyezések eldöntése volt, ezúttal egy közösségépítő sportprogramot szerveztek, amelynek keretében a Miskolci Egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói közösen teljesítették az 1735 méteres távot, demonstrálva az egészséges életmód fontosságát, egyúttal tisztelegve az intézményalapítás előtt.

Az eseményt a Miskolci Egyetem EK Sportlétesítmények és Sportiroda, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata valamint a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club szervezte, a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” című TÁMOP pályázati projekt keretében.

Az esemény csatlakozott a SportPont Program elnevezésű országos szabadidős kampányhoz, amely azt is jelenti, hogy a SporPont Programra regisztráló és a demonstrációs futást teljesítő hallgatók részt vesznek egy sorsoláson, ahol többek között 2 db – természetesen az utazást is magába foglaló – belépőjegyet nyerhetnek a BL győztes Bayern München egyik mérkőzésére.