Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Nívós kosárlabda tornán a MEAFC

Az egri rendezésű Dobó István Kupán kezdi meg felkészülési mérkőzéseinek sorát csapatunk. Az Eszterházy Károly Főiskola Leányka úti Sportcsarnokában most hétvégén minőségi, kizárólag NB I/B csoportos ellenfelekkel találkozik együttesünk. A szakmailag mindig felkészült házigazda egriek, a roppant mód megerősített Budapesti Honvéd, valamint a kupa címvédőjeként érkező Tiszaújváros csapata egytől egyig azt a magasabb színvonalat képviseli, amelyre jelenlegi céljaink eléréséhez nekünk is szükségünk lehet. Kíváncsiak voltunk leendő ellenfeleink legilletékesebbjei, az edzők miként várják a hétvégét.

Puskás Artúr, a Bp. Honvéd vezetőedzője:

Puskás Artúr, a Bp. Honvéd vezetőedzőjeFotó: YouTube.com
 

„Nyugodtan és büszkén mondhatom, immár állandó szereplői vagyunk a komoly presztízzsel bíró Dobó Kupának. Augusztus 11-én csaptunk a lecsóba. Sokan – 18 fős a szűkített keretünk – vagyunk, alacsony átlagéletkorral, így nem lehet más utunk, mint egy gyors, agresszív, rendkívül aktív és kezdeményező játékstílus. Két felkészülési meccsen vagyunk túl, Budafokon és a Vasasnál jártunk.A nyáron hét új fiú érkezett. Szarvas Gábor, Pálházi Richárd és Steier Krisztián Akadémiánk rendszeréből került fel a nagyokhoz, Mácsai Károlyt, a B-csoport legjobb lepattanózóját és Angyal Tamást Nagykőrösről igazoltuk, de nálunk folytatja pályafutását az U20-as válogatott Sinkovits Dániel valamint a spanyol Ton Rimbau Areny is. A mostani három mérkőzés és az ellenfelek minősége garancia a fejlődésünkre.”

Brunyánszky István, a Dobó Kupa tavalyi győztese, a Tiszaújváros edzője:

Fotó: Eszak.hu

„A Dobó-kupára a Tiszaújvárosi Phoenix KK szerencsére minden évben meghívást kap, amelyet ezúton is köszönünk az egrieknek. A hétvégi négyes felmérő úgy érzem, nekünk még nagyon a felkészülés elején helyezkedik el, ettől függetlenül bízom benne, hogy idén is sikerül hasznos mérkőzéseket játszanunk és fiatalos csaptunk erőt merítve a tavalyi tornagyőzelem emlékéből ezúttal is éremmel tér haza. Eddig egy felkészülési mérkőzésünk volt az U23-as bajnokság 4. helyezett csapata, a Nyíregyháza ellen. Őket sikerült legyőznünk és már ott is látszott, hogy csapatunk teljesen átalakult szerkezete egy gyors, lendületes kosárlabdát fog játszani az idén.”

Váczi Péter, a tavalyi „B” csoportos bajnokság hatodik helyezett Eger csapatának edzője:

 Váczi Péter, a tavalyi „B” csoportos bajnokság hatodik helyezett Eger csapatának edzőjeFotó: sport.ektf.hu

„A Dobó kupa küzdelmei azért nagyon fontosak számunkra, mert itt tudjuk először élesben tesztelni az augusztus eleje óta tanultakat. Ráadásul az új 94-es szabály miatt is érdekes lesz, miként tud majd csapatunk működni. (Idén ősztől lép életbe a „B” csoportos új szabály, mely szerint legalább egy, 1994. január 1. után született játékosnak végig a pályán kell lennie – a szerk.) Természetesen a lábak még fáradtak, hiszen jelenleg is zajlik az alapozó időszak.  A mérkőzésekkel kapcsolatosan pedig, bár a négy egyforma képességű csapat okán nehéz dolgunk lesz, mégis jó teljesítményt várok csapatomtól, és szeretnénk itthon tartani a kupát.”

A MEAFC részéről a személyes érintettség miatt ezúttal szakosztályvezetőnket és játékosunkat, Dr. Fazekas Csabátkérdeztük:

Fotó: Eszak.hu

„Mindig jó érzés visszatérni a Leányka útra, hisz korábban több szezont is játszottam egri színekben. S bár mind a játékosokkal, mind a szakmai stábbal a mai napig baráti a kapcsolat, most, immáron MEAFC játékosként azzal az eltökélt szándékkal érkezem, hogy átalakulóban lévő csapatunkkal minél jobban megnehezítsük egy osztállyal magasabban rangsorolt ellenfeleink dolgát. Bár még messze a szezonkezdet és céljaink elérése szempontjából sem most kell csúcsformát futnunk, mindenképpen jó lehetőség számunkra, hogy három stabil NB I/B csoportos csapattal mérkőzhetünk meg. Köszönjük a meghívást! Remélem, nem leszünk udvariatlan vendégek…”

És a „B” csoportos mesterek hogyan fogadták csapatunk céljait?

Puskás Artúr:

„ Óriási dolog és a magyar férfi kosárlabdázásnak hatalmas siker, hogy Miskolcon újra pezsgés van! Élemedett koromból adódóan élénken élnek bennem azok a rangadók, amelyeket hosszú éveken keresztül vívtam a Százhalombatta csapatával a MEAFC ellen. Ádám Béla, Fejes János, Szupper Peti, Tóth Gábor, Tahin Buci és még sorolhatnám a neveket. Barátom és egykori harcostársam, Drahos Gábor visszacsábítását okos és bravúros lépésnek gondolom. Mind emberi, mind sportszakmai kvalitásai predesztinálják őt arra, hogy Miskolc ismét a kosárlabdázás fellegvára legyen a közeljövőben!”

Brunyánszky István:

„Örömmel értesültem, hogy Miskolcon ismét beindult a férfi kosárlabda élet. Hiszen valamikor felsőfokú iskolai tanulmányaim miatt én is a MEAFC-ban játszottam.”

Váczi Péter:

„Külön öröm számunkra, hogy egy olyan miskolci csapatot sikerült meghívnunk a kupára, akiket reméljük, hogy jövőre már az NB/B osztályában köszönthetünk.”

Nekik legyen igazunk!  Hajrá MEAFC!

Férfi kosárlabda Dobó Kupa programja:

2014. szeptember 06. /szombat/
10.30 óra: EKF-EGER-HÉSZ SE – MEAFC
13.00 óra: Bp. Honvéd – Tiszaújváros
16.00 óra: MEAFC – Bp. Honvéd
18.00 óra: Tiszaújváros – EKF-EGER-HÉSZ SE

2014. szeptember 07. /vasárnap/
10.30 óra: Tiszaújváros – MEAFC
12.30 óra: Bp. Honvéd – EKF-EGER-HÉSZ SE