Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Élvonalbeli kosárlabdázókkal erősített a bajnoki aranyra törő MEAFC

Az elmúlt években az NB II-es kosárlabda bajnokság egyik meghatározó csapatává vált a MEAFC. A korábbi évek rész sikereire építkezne tovább Bene Szilárd vezetőedző irányításával két hete edzésbe állt egyetemi klub. A 2014/15-ös szezon októberi kezdetét az egyesület vezetése az eddigieknél komolyabb célokkal várja.

„Egyesületünk első számú, NB II-ben versenyző férfi kosárlabda csapata számára erre a szezonra a feljutást, vagyis a következő évadtól már az élvonalbeli (NB I/B.) szereplést tűztük ki célul.” – tájékoztatott jövőbeni terveikről Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke ”Elképzeléseinkkel összhangban megerősítettük a csapatunkat, a 2013/2014-es bajnokságban NB I/A elődöntőig jutó Kaposvár csapatától hozzánk igazolt Drahos Gábor, továbbá nálunk fog versenyezni Tóth Gábor (évekkel ezelőtt a Debreceni Vadkakasok csapatával szerzett ezüstérmet) és Tóth Tamás (korábban az NB I/B-s Tiszaújváros csapatában játszott). Az élvonalbeli szerepléshez elengedhetetlen egy életképes és fenntartható utánpótlás-nevelési rendszer működtetése. Egyesületünk, a város és a szakszövetség kérésére, 2014. július 1-től átvette a Miskolci Városi Sportiskolától a férfi kosárlabda utánpótlás-neveléssel kapcsolatos feladatokat. A munkát megkezdtük, U11-ben (kenguru) két, U12-ben (gyermek) egy, U14-ben (serdülő)két, U16-ban (kadet) és U18-ban (junior) pedig egy-egy utánpótlás csapatot fogunk versenyeztetni. A gyermekek, illetve csapatok részére – többek között – biztosítjuk a színvonalas edzési és versenyzési lehetőséget a megfelelően felkészült szakemberek bevonásával, a szükséges sporteszközöket, valamint Miskolc és a Miskolci Egyetem hírnevéhez méltó sportfelszerelést, megjelenést. A NB II-ben összesen két csapattal versenyzünk, de indítunk csapatokat az egyetemi és megyei bajnokságban is. Igyekszünk az összes korosztályt lefedni, ezáltal pedig egy sportpályafutást kínálni, a tehetséges fiatalokat egyetemünkre irányítani, régiónkban tartani. Sportszakmai programunkat a szakszövetség elfogadta, a kért támogatási keretet (TAO) teljes mértékben jóváhagyta. A TAO támogatási keret önerejét a város biztosítja”. – zárta gondolatait a klubvezető.

Az egyesülethez újonnan érkező játékosok közül ketten is több fronton kapcsolódtak be a munkába. Tóth Tamásra a serdülő csapat edzőjeként, a Miskolcra sok év után visszatérő Drahos Gáborra pedig az utánpótlás szakmai vezetőjeként és az egyetemi és főiskolai csapat edzőjeként is számít a klub.