Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Bene Szilárd, a MEAFC vezetőedzője

Új edzővel kezdte meg idei felkészülését kosárlabda csapatunk. Tavaly még az egyetemi és főiskolai gárdánkon kívül a „kis” NB2-eseket irányította, idén nyártól viszont már a feljutásért harcba szálló NB2-es alakulat kispadja az övé. A MEAFC vezetőedzőjét, egyben korábbi játékosát, Bene Szilárdot kérdeztük felkészülésről, tervekről, családról.

– Érezhetően másképp lóg a síp a nyakadban?

– A korábbinál sokkal összetettebb a vezetőedzői szerepkör, hisz nagyobb elvárásokkal és nagyobb felelősség jár együtt. Márpedig idén egyértelműen az NB1/B-be való feljutás a megfogalmazott cél, így csapataink kialakítása is ennek szellemében történt.

– Már harmadik hete alapoztok. Minden terveid szerint alakult?

– Idén, szem előtt tartva céljainkat minden eddiginél korábban kezdtük a felkészülést. Összességében jól haladunk. A Körcsarnok-Tapolca edzéstengelyünkbe jól illeszkedett a 725 méteres tengerszint feletti magasságon, Szentléleken eltöltött edzőtábor is. Az októberi rajtig még bőven van időnk formába lendülni, ugyanakkor hétvégén már felkészülési tornán veszünk részt Egerben.(erről bővebben is beszámolunk a napokban – a szerk.)

– Új játékosok érkeztek és…?

-…maradtak a régiek is, akiket a két tavalyi NB2-es csapatunk tagjaiból „gyúrtuk össze”. Az újak közül Drahos Gábor az NB1/A csoportos Kaposvártól, Tóth Tamás az NB1/B-s Tiszaújvárosból érkezett. Harmadik erősítésünk szintén sokak számára ismerős lehet, hisz Tóth Gábor hosszú éveken át erősítette az NB1/A-s Debrecent. Ők hárman együtt több mint 1000 NB1/A és B osztályos meccset játszottak, komoly erősítést jelentenek.

– Tehát idén egy fiatalosan rutinos csapatért szoríthatnak az Egyetemi Körcsarnokba kilátogató nézők?

– Fontosnak tartjuk, hogy a tapasztalt játékosok mellett a lehető legnagyobb teret kapjanak, a csapat felét kitevő fiatal, egyetemista játékosaink is. Ők mindannyian sikerre éhesek és hatalmas munkabírásúak. Reményeink szerint hamar belerázódnak az eddigieknél komolyabb munkába és töretlen lesz a fejlődésük a szezon során.

– Az NB2-es csapaton kívül más feladatokat is ellátsz a MEAFC-nál?

– Nyáron egyesületünk átvette a miskolci fiú kosárlabda utánpótlás összes csapatát, ezzel együtt a szervezési feladatok száma is megnőtt. Ebben próbálok a csapatok és edzők segítségére lenni mind a kosarasoknál, mind a MEAFC többi szakosztályánál.

– Azért néha otthon is látnak?

– Reggeltől délutánig az irodában dolgozom, este pedig edzés. Így eléggé ki vannak töltve a napjaim. Lányaimmal leginkább hétvégén találkozom, ezáltal a szigorú apa szerepből is kevesebbjut nekik.