Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Tóth Tamás, a kosaras család új tagja

Sportágunk berkeiben csak „Tojás”-ként ismert erőcsatár ugyan éveket töltött ingázással, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva mégis folyamatosan csapata meghatározó alappillére volt. Idén nyártól azonban Miskolcon folytatja sportszakmai és családi pályáját is, így csapatunk szakvezetése is okkal bizakodhat egy, az eddigieknél is jobb teljesítményben.

Sokan úgy tartják, hogy hét év után jót tesz a környezetváltozás.

Valóban hét szezont követően távoztam Tiszaújvárosból, de ha hozzászámolom a korábban ott eltöltött két esztendőt is, akkor igazából az már kilenc. A statisztikánál azonban sokkal fontosabb oka volt a mostani váltásnak: szerettem volna több időt tölteni a családommal. Döntésem meghozatalát követően örömmel vettem a MEAFC megkeresését és játékosként is csatlakoztam a csapathoz. Korábbi egyesületemnek pedig – ahol nagyszerű barátokat szereztem – további sikeres éveket kívánok.  

Mennyiben új kihívás egy osztállyal lejjebb játszani? 

Az nb2 nekem nem lesz újdonság, hiszen jó néhány évet játszottam ebben az osztályban még egri főiskolásként. Nyilván ez a liga is változott azóta, mégis úgy gondolom, hogy jelenlegi keretünkkel jó eséllyel vágunk neki az idei bajnokságnak. Az igazán új kihívást a városon belüli logisztika jelenti majd, hiszen mindkét gyermekem ovis, feleségem pedig szintén testnevelő tanári és kosárlabda edzői minőségben újra dolgozik.

Újra egy csapatban játszol Tóth Gáborral. Évekkel ezelőtt ez garancia volt a sikerre. 

Egész pontosan 17 éve érettségiztünk Kazincbarcikán, ahol négy roppant sikeres évet töltöttünk közösen Gabival . A Gaszper András által nevelt és vezetett  Irinyi János Szakközépiskola kosárlabda csapata ez idő alatt az országos diákolimpiai bajnokságokon két aranyat és egy ezüstérmet nyert. Idei céljaink elérésében ezúttal nagy segítségünkre lesz két másik Gábor is, az egykor „ősi riválisnak” számító Földes Ferenc Gimnázium csapatát erősítő ex-ellenfeleink, Szojka Gabi és Drahos Gabi is.

A játék mellett hol tanítasz, hol edzősködsz…de hol is?

Jelenleg a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon testnevelője és kosárlabda edzője vagyok, ahová azzal a nem titkolt céllal érkeztem, hogy néhány éven belül sikeres iskolai csapatot építsek. Egyesületi szinten pedig a MEAFC serdülő „B” csapata az enyém, ahol heti 3 alkalommal edzem a fiúkat.

Akkor szurkoló középiskolás diákok hada várható a meccseiden?

A Lévayba nagyon sokan járnak és annak ellenére, hogy bőven akad közöttük kollégista vagy ingázó diák is, remélem, sokszor kijönnek majd az Egyetemi Körcsarnokba, hogy a meccseinken jó hangosan szurkoljanak a MEAFC-nak és a félévi jegyek lezárásához közeledve persze majd nekem is.