Egyetemi Sport

Újabb nagyszabású sportesemény a Miskolci Egyetemen

10 sportági verseny és 1.200 fő résztvevő a pénteken megrendezett 15. Miskolci Egyetemi Sportnapon, amely a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” TÁMOP projektnek köszönhetően a sportszolgáltatások körét tekintve idén jelentősen kiegészült, „sportágválasztó” jelleget is kapott.

Jól jelzi ezt, hogy az esemény 2 napos volt, kedden vizes versenyekre és látványos vizes vetélkedőre került sor a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, pénteken pedig sportági bemutatók, az egyetemi egyesületének szakosztályaiba történő tagtoborzás, a Miskolci Jegesmedvék néhány játékosának kilátogatása és sportáguk népszerűsítése, valamint az Országos Egészségfejlesztő Intézet (OEFI) ismeretterjesztő programjai, mérései színesítették a rendezvényt.  

A Miskolci Egyetemi Sportközpontban a hallgatók kispályás labdarúgás, streetball, strandröplabda, asztalitenisz, tenisz, tollaslabda, darts, sakk, csocsó sportági versenyeken mérték össze tudásukat. Az atlétikai 7 próba (100 m síkfutás, 100 m gátfutás, magasugrás, ötösugrás, medicinlabda dobás, súlylökés és gerelyhajítás küzdelmei pedig az egyetemi campus területén felépült korszerű, rekortán atlétika pályán zajlottak. A legnépszerűbb kiegészítő program a vzifoci és a gulyás, pörkölt és szabadon kategóriában meghirdetett főzőverseny volt, utóbbin a hallgatók mellett az oktatók is nagy számban vettek részt, számos tanszék, szak indított csapatokat.  

A szervező egyetemi sportiroda és az egyetemi sportegyesület (MEAFC) meghívását elfogadva a rendezvényre kilátogatott az Országos Egészségfejlesztési Intézet is, munkatársaik mintegy 150 hallgató körében végeztek méréseket és nyújtottak dohányzás leszokást segítő, energia-egyensúly, stressz kezelési, valamint HIV/AIDS és szexuális magatartás témával kapcsolatos tanácsadást.

A keddi és a pénteki versenyszámok összetett eredménye alapján a Gépészmérnöki és Informatikai Kar nyerte a Karok Közötti Vetélkedőt, 1 évre megszerezve a Miskolci Egyetem legsportosabb kara címet.

Fotó: Stumphauzer Laura