Kosárlabda szakosztály,  Megyei

Az éremhalmozó kosaras lányok

Női kosárlabda csapatunk idén is harcba száll a bajnoki dobogóért. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében Keleti Liga néven megrendezésre kerülő Női Amatőr Bajnokságban hagyományosan jól szereplő lányaink az utóbbi négy kiírás során egy aranyat és két bronzérmet nyertek.

„Kifejezett nyári alapozásunk idén nem volt, így az edzések alatt próbáljuk megszerezni a megfelelő fizikai alapokat. Kemény feladat előtt állnak a lányok, hiszen csupán heti két közös foglalkozás áll rendelkezésünkre. Létszámunk is ingadozó, ugyanis játékosaink edzéseken való megjelenését olykor a családi vagy munkahelyi elfoglaltság is nagyban befolyásolja. Ugyanakkor bízom a lányokban és az általuk elvégzett munkában.” – tájékoztatott jelenlegi helyzetükről Lőrincz István, a MEAFC női csapatának vezetőedzője. (akit hamarosan bemutatunk kicsit közelebbről is – a szerk.)

Jelen állás szerint oda-visszavágós rendszerben, négy csapattal indul a bajnokság. Azonban nincs kizárva, hogy a Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok és a mieink alkotta kvartetten kívül további csapatok is csatlakoznak az adminisztrációs határidő lejárta előtt az idei Keleti Liga mezőnyéhez. Esélylatolgatásról a végleges névsor ismeretében lehet majd érdemben szólni, de annyi bizonyos, hogy a tavalyi bajnok Szolnok és a második helyen végző Debrecen ezúttal is komoly játékerőt képvisel majd.

Idei keretünkhöz hamarosan csatlakozik korábbi csapatkapitányunk is. A jelenleg külföldön dolgozó Réti Hajni az ősszel tér vissza az Egyetemi Körcsarnokba.

A csapat tagjai:

Koncz Judit, Csipkó Barbara, Dr. Kővári Krisztina, Dr. Debreceni Rita, Takács Zsuzsi, Kovács Kinga. Bakos Szimonetta. Zsoldos Anna. Lugosi Zsuzsanna, Faragó Fanni, Veres Zsanett, Kővári Tímea, Hájer Tamara.

Fotó: AmbZolphoto