Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Sikeres hazai bemutatkozás

Több a néző, mint a pont! – talán ez is lehetett volna a mottója az Eger elleni hétfő esti felkészülési kosárlabda mérkőzésnek. Örömteli tény, hogy a fél nyolcas kezdés ellenére is biztató létszámú közönség volt kíváncsi NB2-es csapatunk hazai bemutatkozására, de még ennél is örömtelibb, hogy a pontszegény, ám esetenként látványos mérkőzést végig kézben tartó, egymásért nagyot küzdő fiaink megérdemelten győzték le a tavalyi „B” csoport keleti ezüstérmesét.

MEAFC – Eger  62 – 57  (15-9, 13-13, 16-11, 18-24)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok. Játékvezetők: Lengyel, Dr. Mészáros, Vaszi.

MEAFC: Kiss (6), Drahos (17/9), Tóth G. (4), Szojka (18), Dr. Fazekas (10), Csere: Tóth T. (5), Radányi (2), Takács, Szepesi, Papp, Áron. Edző: Bene Szilárd

Eger: Szabó (24/6), Kis, Máté (5/3), Pongrácz (9/3), Varga (3), Csere: Jakab (9/3), Megyes (5/3), Csabák (2), Nemes, Horváth, Klepej, Frely. Edző: Váczi Péter

„Régóta szerettünk volna itthon is bemutatkozni, számunkra ez volt a bajnoki főpróba. Mindenkin látszott, hogy hazai pályán is meg szeretné mutatni mire képes a csapat. Nagyszerűen kezdtünk, hamar vezetést szereztünk, amit a találkozó végig meg tudtuk őrizni az NBI egyik meghatározó csapatával szemben. A kispadról érkezők is jól szálltak be a meccsbe, mindenki kivette a részét a győzelemből. Köszönjük az Egernek, hogy elfogadták a meghívásunkat, a találkozó jól szolgálta a felkészülésünket.”

További érdekesség, hogy a három héttel ezelőtti egri mérkőzésen csak négy pontos hazai győzelem született, így egy képzeletbeli „kuparendszerben”, azaz egymás elleni mérleget tekintve mi lennénk a továbbjutók egy ponttal.

Nos, nem kell sokat várni az igazi kupacsatára sem, hiszen az idei Hepp-kupa küzdelmei hamarosan kezdődnek. Ugye kitaláljátok ezek után, hogy kit kapott ellenfeléül a csapat?
Naná, hogy az Egert!

Csak így tovább a lelátón és a pályán is!

Hajrá, MEAFC!

Fotó: AmbZolphoto