Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Szezonnyitó győzelem és triplaeső Békéscsabán!

Magabiztos győzelemmel indítottuk a szezont. A hazaiak az első negyedben még tartották magukat, utána viszont a miskolci csapat – lendületes játékának és tizennégy elsüllyesztett hárompontosának köszönhetően – egyszerűen átrobogott a derekasan küzdő békéscsabai csapaton.

Játékosaink az évek óta stabil teljesítményt nyújtó hazaiak ellen élesben is szerették volna megmutatni azt a miskolci energiát, amit az elmúlt hetek felkészülési mérkőzései során a magasabb osztálybeli csapatok ellen már bevetettek. A tavalyihoz képest jelentősen átalakult Békéscsabai KK elleni találkozón a kisebb hibákat leszámítva összességében ez sikerült is. A találkozó a nyáron tragikus körülmények között elhunyt kosárlabdázó Sütő Gergely emlékére gyászszünettel kezdődött.

A feldobást követően a hazaiak egy ideig – az eredményt tartva – tesztelték csapatunkat, hamarosan aztán beindult a MEAFC- henger. Tóth Gabi „hintett” zsinórban 4 triplát, mellette Szojka, Fazekas majd Tóth Tamás is eredményesen serénykedett a palánk alatt, így félidőre közel húsz pontos előny birtokában élvezhettük a csarnokba besütő kellemes napsütést. A fordulást követően Drahos folytatta a társak által megkezdett zóna elleni munkát és kétszer is „bevágott” kintről egymás után hármat. A végére teljesen elfáradó csabaiak a 100 kapott pontot sem úszták meg. A csapattársak körében igen kedvelt jubileumi pontot Szojka Gabi szerezte büntetőből.

Békéscsabai KK – MEAFC  71-110 (24-26, 11-27, 23-31, 13-26)

Békéscsaba, Vezette: Borgula, Varga, Papy

Békéscsaba: Gura (8), Sztriha (23/6), Botos (20/6), Vozár (8), Czifrák (2). Csere: Bencsik (3), Jancsika (3), Kotroczó (2), Seres (2), Frey, Dévényi. Edző: Tóth Tamás.

MEAFC: Drahos (29/18), Szepesi (9/3), Tóth G. (17/12), Szojka (22), Dr.Fazekas (9). Csere: Tóth T. (12/3), Takács (9/3), Szabó (3/3), Áron. Edző: Bene Szilárd.

Tóth Tamás: A nyáron teljesen átalakult csapatunk csak 10 percig bírta tartani a lépést a bajnokesélyes ellen. A csapatépítés elején járunk, így sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem állt  össze még. A 14 triplát dobó ellenfelünk ilyen arányban is megérdemelten nyert. Gratulálok a miskolciaknak!

Bene SzilárdA második negyedtől a saját ritmusunkban játszottunk és folyamatosan felőröltük ellenfelünket. Jó formában vannak a kinti dobóink, magas embereink pedig stabilan  teljesítenek a palánkok alatt. Készen állunk a jövő pénteki DEAC elleni meccsre!

A következő mérkőzésen Debreceni EAC otthonában lép majd pályára csapatunk pénteken 19:30-kor!