Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Győzelmet ünnepelt az éledező körcsarnok

Látványos mérkőzésen győztük le az extra napot kifogó Ceglédet.

Már a bemelegítés során két tűz közé került csapatunk. A lelátóról az egyre szebb létszámban érkező szurkolók, az alapvonal mögül pedig a Cserhalmi Ede-Lugosi Zsuzsanna vezette kengurucsapatunk mezbe öltözött legénykéi figyelték a pályán melegítő játékosokat.

A kezdés picit izgulósra sikerült, akadozott is a hazai játék. Fazekas folyamatosan érkező pontjai aztán felébresztették a bandát, így minimális előnyt szereztünk az első tíz perc végére (24-19). A második negyedben Drahos Gábor leste el a remekül dobó ceglédiektől a receptet. Az ellenfél négy sikeres távolijára, mintegy válaszul, gyors egymásutánban bevágott három triplát , majd egy technikait követően értékesítette a megítélt büntetőt, amivel a vezetést is ismét magunkhoz ragadtuk (36-35). A félidőig viszont még hátra volt négy perc. Nos, ezt – kis szurkolóink legnagyobb örömére – egy 20-4-es rohammal zártuk (55-39). A félidőben bemutató mérkőzést játszottak legkisebbjeink, amely hatására  a fordulást követően a felnőttek játéka is kezdett beindulni, állandósulni látszott a megnyugtató különbség, sőt, Radányi kosara után már 21-gyel is vezettünk (74-53).  Ekkor ismét jött a már említett extra forma és üres helyzetekből értékesített dobásaikkal a huncut ceglédiek a negyed végére tízre olvasztották előnyünket (81-71).  Az utolsó negyedben csak úgy zengett-zúgott a “HAJRÁ, MEAFC”! Apró szurkolótáborunk hihetetlen hangerővel vezényelte a korosabb lelátót, amit Tóth Gabi és Tóth Tamásremek ziccerrel, Drahos Gabi 12. gólpasszával , Kiss Balázspedig nyolc, mérkőzést lezáró pontjával hálált meg. Villámléptű fiatal irányítónk utolsó mezőnykosarával a csapat, a lelátó és a hihetetlen hangulatot varázsoló  U-11-es Farkasaink  legnagyobb örömére a bűvös 100. pontot is elértük. Ennek “sportszakmai” jelentését előbbiek, előbb-utóbb elárulják majd utóbbiaknak is. Az előzetes várakozásokkal szemben, bár kicsit nehezebben, de végül is győzelemmel nyitottuk hazai pályán a bajnokságot és még a MEAFC II legyőzéséért is revansot vehettünk a remek játékot mutató Cegléd csapatán. (103-91).

MEAFC – Cegléd 103-91 (24-19, 31-20, 26-32, 22-20)

Vezette: Lengyel, Lónáth.

MEAFC: Kiss (18), Drahos (29/15), Tóth G, (17), Szojka (2), Fazekas (17). Csere: Tóth T. (9/3), Szepesi (7), Radányi (4), Nádasi, Szabó. Edző: Bene Szilárd.

Cegléd: Rezák (24/6), Rácz G. (14/9), Molnár (4), Kalmár (22/12), Szollár (18/12). Csere: Gedei (12/6), Lázár, Takács.

Bene Szilárd, vezetőedző: Saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést. Fegyelmezetlenek voltunk támadásban és védekezésben egyaránt, ellenfelünk pedig a kimagasló dobóformájával ezt ki is használta. Örülünk az első hazai győzelemnek és készülünk a következőre.

A következő fordulóban szintén itthon játszunk:

2014. november 14. péntek

18:45 MEAFC – Hajdúhadházi KK

Együtt folytatjuk!

Hajrá, MEAFC!