Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Röplabda Felkészülési Torna 2014.11.12.

Csapatunk az elmúlt két évhez képest alapos átalakuláson ment keresztül. Az előző év végén két játékosunk is elköszönt tőlünk, egyikük végzet egyetemi tanulmányaival, míg a másik játékos egyetemet váltott. Az év elején az volt a legfontosabb célunk, hogy megtaláljuk a pótlásukra alkalmas játékosokat, akik mind tudásban és emberileg is bele illenek a csapatba!

A hazai rendezésű torna azt a célt szolgálta, hogy megtudjuk hol is tart a csapatunk, az új játékosok hogyan viselkednek élesebb helyzetekben. Valamint gőz erővel készülünk a következő félévben kezdődő Egyetemi bajnokság (MEFOB) és a külsős játékosokkal kiegészülve az Amatőr Regionális Torna mérkőzéseire. Ezért is volt fontos, hogy még ebben a félévben pályára lépjünk!

A szombati játéknap első mérkőzését a Debrecen csapatával játszottuk. A csapatban szereplő játékosok közül öten ma is az egyetem hallgatói, míg egy játékos már befejezte a tanulmányait, de a mai napig a csapat tagja. A mérkőzés első szettjében csapatunk 6:0 arányban ellépett a hajdúsági gárdától, de az ellenfél folyamatosan kezdte átvenni az első rész irányítását így a szett végeredménye 15:25 lett a vendégek javára.

A következő szettben is a több éve együtt játszó és első osztályban megfordult játékosokból álló Debrecen csapata dominált pontos játékával, ez szett győzelmet hozott számára.

A harmadik szettben a csapatunk magára talált, pontosabbak voltak a nyitásfogadásaink és az egyéni hibák is kevesebb voltak így az szettek állása 1:2-re módosult.

A negyedig játékrészre csapatunk fejben és fizikailag is elfáradt így a Debrecen megnyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is. Végeredmény1:3

A második mérkőzést a Debrecen és a Kunhegyes csapata vívta! Egy igen izgalmas és hosszú mérkőzés követően a Kunhegyes örülhetett, amelyen 3:2 arányban diadalmaskodott.

A nap utolsó mérkőzést a Kunhegyes gárdája ellen játszotta csapatunk. Ezen a mérkőzésen csapatunk kiegészült külsős játékosainkkal, így a kezdő 6-osban 2 egyetemista szerepelt. Ez a mérkőzés is igen izgalmasra és maratonira sikerült., ahol a két csapat egy játéktudást képviselve fej – fej mellett haladt egymás mellett. A mérkőzést nagy csatában végül a vendég együttes nyerte.

Összegezve elmondható, hogy a két mérkőzésen csapatunk nem játszott rosszul és sokszor a szerencse sem velünk volt, de nem szabad elfelejteni, hogy két nagyon rutinos és több éve együtt játszó csapat volt az ellenfél. Csapatunk még formálódik és keresi a saját taktikáját, de a mutatott játék és az új játékosok bemutatkozása is pozitív jövőt mutat!

Mérkőzések:

Miskolci Egyetem-Debrecen 1:3

Debrecen-Kunhegyes 2:3

Miskolci Egyetem-Kunhegyes 2:3

Végeredmény:

1.Kunhegyes

2.Debrecen

3.Miskolci Egyetem

A csapat tagjai: Rosta Balázs (MFK), Lőrincz András (GEIK), Kormos Dávid (GEIK), Adrian Filip (GTK), Barócsi Ákos (GEIK), Kiss Péter (Volt GTK hallgató), Gregor András, Varga László, Bacsó István, Lukács Tibor.

Edző: Siklósi Zsolt