Kosárlabda szakosztály,  Megyei

Magabiztos megyei nyitány!

Győzelemmel indítottuk a komoly múltra visszatekintő, két MEAFC-os csapattal rajtoló B-A-Z. megyei kosárlabda bajnokságot.

Korábbi jó szokásunkhoz híven fiataljaink – MEAFC Junior néven – idén is részt vesznek a közel húsz mérkőzést jelentő kiírás küzdelmeiben.Első meccsünkön a visszatérő és rögtön egy negyed alatt húsz pontot összeszorgoskodó Bihari ellenállhatatlan játékával és a vártnak megfelelő energikus darálással leptük meg a korábbi többszörös országos bajnok sikerkovács, Gaszper András irányította maroknyi barcikai csapatot. A bőven forgatott ötöseink nem csupán tartották, de folyamatosan növelni is tudták a félidőig megszerzett előnyt, így a lefújás pillanatában több mint hatvan ponttal jártunk előrébb az erejével teljesen elkészülő, de végig tartással játszó vendég Kazincbarcikánál. Hasonlóan sikeres folytatást kívánunk, Fiúk! 

MEAFC Junior – Kazincbarcika 103-42 (29-4, 24-15, 27-9, 23-14)
Megyei Bajnokság. Vezette: Vaszi Ádám, Lónáth László.

MEAFC: Orliczki M. (7), Hajkó (11), Bihari (35), Orliczki B. (8), Koroknai (4). Csere: Homoki (14), Galló (10), Eke (4), Szőke (4), Kalassai (4), Veres (2). Edző: Milen Vukicevic.
Kazincbarcika: Dudás, Őze (6), Kopunecz (9), Dobos (16), Marton (11). Edző: Gaszper András.

Milen Vukicevic, vezetőedző: Szükségünk van ezekre a mérkőzésekre, több dolgot is tudtunk gyakorolni. Jól küzdöttek a srácok és mindenkit sokat játszathattam. Fontos volt, hogy jó dobóhelyzeteket teremtettünk egymásnak és azokat jó százalékkal értékesítettük.