Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Csöndben csordogáló vereség

Esélyeshez méltó játékkal kezdték a hazaiak a mérkőzést, míg a mieink az első percekben próbálták megszokni az edző nélküli szerepkörüket (Drahos Gábor a szabályoknak megfelelően civilben, a lelátóról nézte végig a mérkőzést). Szép lassan éledeztünk, a sok hiba mellett több biztató támadást is vezettünk sokkal egységesebb ellenfelünk térfelén.

A második félidőben a korábban hiányolt tűz-gondolkodás-helyezkedés triumvirátus nyomokban néha már megjelent, ellenfelünkhöz azonban még így sem tudtunk közelebb kerülni. Az utolsó negyed sikerélményt is tartogatott számunkra, hiszen három és fél perc elteltével időt kért a hazai edző. Bár győzelmük távolról sem forgott veszélyben, ez az apró mozzanat csapatunk küzdeni akarásának elismerése is lehetett, mert ebben a műfajban most sem vallottunk szégyent.  Az utolsó 5 percben a két csapat még kihagyott összesen 15 büntetőt, így a kosárra éhező közönséget Jurányi ziccere „lakatta jól”, lezárva egy papírformává szelídült mérkőzést. Köszönet női csapatunknak, hogy végig szurkolták a fiúk meccsét, és gratuláció első győzelmük megszerzéséért! 

Eger-MEAFC 82-58 (29-15, 21-18, 23-10, 9-15)
MEFOB mérkőzés. Eger, Leányka út. Vezette: Gergely, Domán.

Eger: Szabó P. (21/9), Csabák (6), Jakab (11/3), Nemes (19/3), Varga (4). Csere: Pongrácz (17/6), Kiss (4/3), Frey, Szabó D., Gyurcsó, Megyes, Bürgés. Edző: Váczi Péter.
MEAFC: Nádasi (6/3), Sörlei (5), Szepesi (16/3), Hadházi (8), Veres (3). Csere: Tamás (14), Horváth (4), Jurányi (2). Néző: Drahos Gábor.

Sörlei Attila, csapatkapitány: A csapat most is remekül küzdött és egy percre sem engedtük,hogy a magasabb osztályból érkező Eger nyomás alá helyezzen minket. A csapatjátékunk még nem érett össze, de ezen meccsről meccsre próbálunk javítani. Remélem, hogy a következő mérkőzésen kevesebb hibával és nagyobb összhangban tudunk majd játszani és ez meg is hozza számunkra a sikert.

Jövő szerdán, hazai pályán folytatjuk!
17:15 MEAFC – NKE
Hajrá, Miskolc!