Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Legyőztük a Szolnokot!

Továbbra is őrzi hazai veretlenségét a MEAFC.

MEAFC – Szolnok 98-78 (16-23, 33-16, 15-24, 34-15)
NB II-es bajnoki mérkőzés. Miskolc. Egyetemi Körcsarnok. Vezette: Lengyel, Vaszi.

MEAFC: Nádasi, Drahos (11/3), Tóth G. (16/12), Szojka (27), Radányi (12). Csere: Szepesi (13), Tóth T. (11), Kiss (6/3), Kovács (2), Áron. Edző: Bene Szilárd.
Szolnok: Bozsó (14/9), Csaba (22/6), Hegedűs (6), Hovorka (16/12), Hajdu (6). Csere: Ugrinic (12), Koródi (2), Sziráki. Edző: Józsa Miklós.

Régi ismerőst üdvözölt régi ismerősként egy régi ismerősünk! A ritkán használt szóismétlés első olvasásra bonyolult, ám pusztán arról volt szó, hogy a Szolnok elleni meccsre új játékos csatlakozott első keretünkhöz. A sérüléssel bajlódó Fazekashelyett Kovács Sándor érkezett belső posztra. A MEAFC korábbi klasszis erőcsatára rutinjával, hozzáállásával – reményeink szerint – nagy segítségére lesz majd a csapatnak.

Tompán, de 7-0-val, tehát eredményesen kezdte felforgatott kezdősorunk a mérkőzést. A mi Tóth Gabinkhoz hasonlóan kintről is betaláló, rendkívül atletikus szolnoki ifjak azonban a szakasz felénél fordítottak és negyed végi előnyüket (16-23) további öt percig meg is őrizték (29-30). A hetek óta remek teljesítményt nyújtó Szojka pontjaival, az első félidőben már 11 asszisztnál járó Drahos pedig – többször is húszméteres – gólpasszaival állította helyes irányba csapatunk szekerét. A kispadról érkező Szepesi és Kovács is jól „szállt be” a meccsbe. Szepi nem kapkodott, energikus, jó játékkal ott folytatta, ahol a hétközi egyetemi meccsen abbahagyta, Sanyi pályára lépése pedig picit megnyugtatta a fiúkat, sőt, az ő kosarával vettük át ismét a vezetést (31-30). Félidőhöz közeledve a fáradhatatlan Szojka újabb kosarai mellett friss erőként Tóth Tamás lepte meg nagyszerű megmozdulásaival a tíz pontos előnyt szemlélő környéket (49-39).

A szünetben U-11-es csapatunk, a MEAFC Basket Bulls 2:0-ra legyőzte a Calypso Félpályás Dobást, hiszen Vucskó Zsuzsanna edzette kenguru kosarasaink egymás elleni bemutató mérkőzésén született kosár, a vacsoráért kisorsolt három játékos közül pedig senki sem talált a gyűrűbe.

A meccsen aztán újabb szakaszához érkezett a péntek esti hullámvasút, hisz a harmadik negyedet ismét a vendégek nyerték. Nem egyszer az utolsó pillanatban dobott kosárral, vagy hatalmas zsákolással demoralizálták mieinket, minimálisra csökkentve vezetésünket (64-63).

Ha sorminta, akkor legyen szabályos – reménykedett optimista közönségünk az utolsó tíz percben várható feltámadásunkkal kapcsolatosan. Bene Szilárd ekkor remek érzékkel húzta elő méretes edzői cilinderéből az aznapi „varázsnyulakat”. A születésnapos Áron Krisztián örökifjú lábmunkája védekezésünket pörgette fel, támadásban pedig RadányiÁdám – köszönte szépen, és – kapott le pillanatok alatt 6 támadó lepattanót és csempészett be a közösbe 12 pontot. Meg kell, hogy említsük a meccs e szakaszában kiválóan osztogató Szojka Gábort is. Újabb izmos dupla-duplát (27 pont, 15 lepattanó) „összemelózó” magas emberünk lapjára ez idő tájt került fel 5 gólpasszának a többsége. Radányi meccs végi szokásos kosara most sem maradt el, így alakult ki a ránézésre megnyugtató végeredmény (98-78). A két csapat közti 20 pontos különbséggel kapcsolatosan a mérkőzés egészét nézve mindenki eldöntheti, reális e vagy sem, a lényeg, hogy nagyot küzdöttünk és nagyon örülünk a győzelemnek.

Bene Szilárd: Hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Álmos kezdéssel előnyhöz juttattuk ellenfelünket, aztán a második negyedben rendeztük a védelmet és megfordítottuk az eredményt. Az újabb félidő szintén hullámzó volt, de a végjátékot mentálisan és fizikálisan is jobban bírtuk, így látványos és izgalmakkal teli mérkőzésen sikerült egy jó csapatot legyőznünk.

Folytatás pénteken, a MEAFC II ellen!

Szép volt, Fiúk!

Hajrá, MEAFC!