Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Idegenben is otthon

A két miskolci csapat találkozóján az esélyesebb MEAFC győzött.Remek hangulatú Mikulás napi programsorozat zárásaként mérkőzött meg egymással Miskolc két nbII-es kosárlabda csapata.

Kellett pár perc, amíg a vendégcsapat tagjai belerázódtak, hogy ezúttal a megszokottól eltérően, az ellenkező oldali palánkra támadnak. Ezt kihasználva, Sörlei és Horváth pontjaival az első negyedben végig tartották a lépést a „hazaiak” (18-25). A folytatásban is lassan indult be a gépezet, de pár gyors passzból elért Szojka, Tóth Tamás kosárral megnyugtató előnyhöz jutott a MEAFC (31-51). Továbbra is sok cserével játszott mindkét csapat, de amíg a hazaiak rengeteg büntetőt elpocsékoltak, addig Nádasi egy perc alatt szerzett nyolc pontot, így a negyed végére tovább nőtt a különbség (47-74).

Az utolsó tíz percre csupán egy érdemi kérdés maradt: eléri-e a bűvös száz pontos határt a MEAFC első számú csapata? Az offenzívát az ismét kiváló formáját hozó Szojka (26 pont, 14 lepattanó) vezetésével kezdte meg a vendégsereg, majd a 10 gólpasszos Drahost váltó Papp Gergely tette fel az i-re azt a bizonyos pontot. Az ördöngősen cselező fiatal hátvéd magára vállalta a csapat utolsó nyolc pontját, közte a Mikulás napi mérkőzést lezáró – a játékostársaknak egy tálca süteményt jelentő – 100. pontot is (53-100).

Folytatás pénteken. Az év utolsó hazai mérkőzésére a Gyula érkezik a Körcsarnokba.

MEAFC II – MEAFC 53-100 (18-25, 13-16, 16-23, 6-26)
Vezette: Vaszi, Lónáth.

MEAFC II: Sörlei (12/6), Sneider (4), Horváth (5/3), Fejes (2), Baptiszta (11). Csere: Tamás (8), Pabis (5/3), Szőke (5), Hegedűs N. (1), Tóth, Hegedűs R. Játékos-edző: Sneider Zoltán.
MEAFC: Drahos (8/6), Szepesi (10), Tóth G., Szojka (26), Radányi (7). Csere: Tóth T. (17/6), Papp (13/3), Nádasi (8/6), Kiss (7/3), Áron (4), Szabó. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd: Örülök, hogy egy színvonalas, sportszerű mérkőzést tudtunk játszani. Az ilyen gála jellegű találkozók azért nehezebbek, mert barátok ellen kell pályára lépni, ez pedig azért helyenként látszódott is. Összességében viszont örülök, mert hoztuk a bajnoki formánkat.