Asztalitenisz szakosztály

Asztalitenisz szakosztály összefoglaló 2014

A MEAFC asztalitenisz szakosztálya csaknem húsz igazolt játékossal rendelkezik, az életkor meglehetősen vegyes. Két csapat működik, az egyik az NB III-as, a másik a megyei bajnokságban szerepelt a 2013/2014-as szezonban, illetve versenyzik a 2014/2015-ös szezonban.

A 2013/2014-es szezonban szakosztályunk az NB III-ban a 7., a megyei bajnokságban pedig a 2. helyet szerezte meg. A megyei bajnokság különösen izgalmasra sikeredett, az utolsó forduló előtt a MEAFC és a Tiszaújváros egyaránt 20-20 győzelemmel és 1-1 döntetlennel állt az élen, de az egymás elleni végső párharcban alul maradtunk, így „csak” az ezüstérmet sikerült megszerezni. 

A szakosztályunk idén is megrendezte a MEAFC Kupa elnevezésű nyílt asztalitenisz versenyét, összesen 6 kategóriában (férfi egyéni és páros, ifjúsági egyéni és páros, amatőr egyéni és páros). 19 egyesületből 74 fő versenyző indult a tornán. A férfi páros szép MEAFC-os sikerek születtek: az első helyen végzett pár egyik tagja Varga Jenő MEAFC játékos, míg a 3. helyet a Holdi László – Simonyi Gábor páros szerezte meg.