Labdarúgó szakosztály

Labdarúgó szakosztály összefoglaló 2014

Labdarúgó szakosztályunk keretében kispályás labdarúgó szakág működik 3 csapattal: MEAFC, MEAFC2, MEAFC Női csapat. A Női csapat tagjai rendszeresen részt vesznek az edzéseken, de sajnos a versenyeztetésükre kevés lehetőség nyílt, így 2014-ben nem indultak versenyen, azonban kitartásukat dicséret illeti.

Az év a Kőhalmi Kupa elnevezésű téli teremtornával indult. A MEAFC csapata a 3. helyen végzett. A csapat játékosa, Titkó Gergő lett a torna gólkirálya. A MEAFC2 a 49. helyen végzett. 

A városi kispályás labdarúgó bajnokságban két csapattal versenyeztük végig a szezont. Alapvetően kijelenthető, hogy MEAFC a MEAFC 2 csapata 95%-ban hallgatókra, oktatókra és dolgozókra 5 %-ban pedig volt hallgatókra épül. A MEAFC csapata az utolsó mérkőzést követően csúszott le a dobogóról. A MEAFC 2 csapata a városi labdarúgó bajnokság II. osztályában a középmezőnyben végzett, mely jó alapnak bizonyult a téli városi Kőhalmi (2014/2015) teremlabdarúgó tornára, ahol a felső ágra került a csapat.

A MEAFC csapata rendszeresen vett részt különböző egyetemi kispályás és futsal, valamint téli teremtornákon, amelyeken rendre jól szerepelt.

Szakosztályunk az Universitas Kupákon és meghívásos tornákon való sikeres szerepléseken felbuzdulva, 2013-tól indul a Magyar Egyetem – Főiskolai Országos Futsal Bajnokságon. Az egyetemi sport legmagasabb szintű megmérettetésén, a magyar sport felsőoktatásban tanuló legjobbjai vettek részt. A 2014-es MEFOB-on csapatunk túl jutott a selejtezőkön, a pécsi döntőben azonban a Futsal NB1-ben és NB2-ben edződött BME és PTE játékosai ellen kellett bizonyítaniuk. A négyes döntőben hallgatóink nem csupán helyt álltak, de olyan csapatmunkáról és összetartásról is tanúbizonyságot tettek, amely példaértékű mind az egyetemi sportban. A döntő mérkőzésen csapatunk méltó ellenfelének bizonyult a BME jól képzett és esélyesebbnek tartott alakulatával szemben. A fiúk ember feletti teljesítményt nyújtottak végig a mérkőzés során, még akkor sem adták fel, amikor a meccs végéhez közeledve az ellenfél egy gólos előnnyel vezetett. Csapatunk fel tudott állni, két perccel a mérkőzés vége előtt a Miskolci Egyetem megfordította a mérkőzést, ezzel beállítva a 3-2-es végeredményt. Az eredmény annak fényében, hogy labdás sportágban 1997-ben kosárlabdában, tehát 17 éve sikerült utoljára nyernünk, óriási teljesítmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ellenfeleinkkel ellentétben a mi hallgatóinkkal, nem országos bajnokságban, hanem a Miskolci Városi Bajnokságban edződnek hétről hétre. Csapatunk az első hely mellett Nótás Attila révén a legjobb kapusnak járó díját is elhozta Pécsről.

A MEAFC kispályás labdarúgó csapat 4. helyet szerezte meg a december 19-én megrendezett, rangos Eszterházy Kupán, Egerben, ahol aktív és volt NB1-es labdarúgók is szerepeltek.

2014. december 28-án a MEAFC II. csapata kiegészülve a MEAFC első csapatának játékosaival, egy „Szilveszteri tornán” vett részt a füzesabonyi sportcsarnokban, ahol a helyi és környékbeli kispályás csapatokkal mérkőztek meg. Az ellenfél csapatait a környékbeli utánpótlás illetve felnőtt csapatok játékosai alkották, kiegészülve néhol mezőkövesdi illetve diósgyőri utánpótlásban nevelkedett játékosokkal.  Egyetemi csapatunknak nem volt könnyű dolga a kemény és hajtós mérkőzésekkel tarkított tornán, ennek ellenére sikerült az előkelő 2. helyezést megszereznünk.