MEFOB Röplabda

Röplabda szakosztály összefoglaló 2014

2013-ban férfi csapatunk óriási tettet hajtott végre azzal, hogy 1980 után újra bejutott a MEFOB négyes döntőjébe és ott a harmadik helyen végzett. Ezen siker nem jöhetett volna létre egy külsős, java részt már idősebbekből álló csapat segítsége nélkül, akik tapasztalatukkal segítették csapatunkat a felkészülésben, valamint edzőpartnereink is voltak. Erre azért is volt szükség, mert szakosztályunk, férfi és női csapatunk egyaránt, kevés tagból áll. A 2013-ban elkezdett munka és siker adta az alapját a 2014-re kitűzött céloknak.

Ennek megfelelően szerettük volna létszámunkat növelni és minél több versenyen elindulni, hallatni magunkról, bejutni a MEFOB négyes döntőbe női és férfi csapatunkkal egyaránt. Céljaink megvalósításához nélkülözhetetlen volt, hogy a külsős csapat segítsége, csatlakozása szakosztályunkhoz. Ezzel a csatlakozással nem csak a fiúk jártak jól, hanem a lány csapatunk is, hiszen Siklósi Zsolt személyében egy tapasztalt edző segítette a felkészülésüket és csapatot formált belőlük. A férfi csapatát jelentősen, 7 fővel sikerült növelni, míg a női cspaatba 4 fő érkezett az év folyamán.

Férfi csapatunk elindult egy alacsonyabb osztályú bajnokságban, ahol a 4. helyen végzett. Ez a bajnokság főként az egyetemi bajnokságra való felkészülést szolgálta. Sajnos férfi csapatunk a 2014-es évben nem tudta kiharcolni a négyes döntőbe kerülést. Az utolsó selejtező körben az első osztályú játékosokból álló Debreceni Egyetem csapatával sorsoltak bennünket össze, akik ellen sérülések és egyik meghatározó játékosunk kiesése (befejezte tanulmányait) nem tudtuk felvenni a versenyt.

Női csapatunk is a négyes döntőbe jutás kapujában bukott el, mert a TF csapat ellen betegségek és sérülések miatt nem tudták vállalni a játékot.

Összességében elmondható, hogy az év igen aktívan telt a korábbi időszakokhoz képest, a szakosztály tagjai jó közösséget alkottak és támogatták egymást. Mindent megtettek és tesznek a továbbiakban is azért, hogy a Miskolci Egyetemen a röplabda sportág népszerű legyen.