Vízilabda

Úszó és vízilabda szakosztály összefoglaló 2014

Néhány évvel ezelőtt, Miskolc városának sportkoncepciója szerint 30 fő képzett játékost átadtunk a Miskolc Városi Sportiskola vízilabda szakosztályának annak érdekében, hogy a fiatal tehetségek a lehető legjobb feltételek között tudjanak továbbfejlődni, 3 fő pedig Egerben folytatta a vízilabdás karrierjét. Így szakosztályunk újra kezdte felépíteni az utánpótlás-nevelési stratégiáját, kialakítani szakosztályi modelljét.

A 2013/2014-es szezonra 30 fő Gyermek III. korosztályú fiatalnak váltottuk ki a versenyengedélyét. A szakmai programunkban a velük való foglalkozást, versenyeztetésüket jelöltük meg. Az Észak-Kelet Liga Kupában végül csak Gyermek II. és Gyermek I. korosztályokat hirdettek, így a Gyermek II. bajnokságban indultunk. A fiatalabb életkorból adódó biológiai különbségek az eredményekben is meglátszottak. Az edzőmérkőzések csekély száma a bajnokság kezdeti szakaszában érezhető volt. Nagy segítség volt számunkra hogy a kazincbarcikai vízilabda csapat fogadott bennünket, hiszen a játékszabályokkal, különösen a 2004-ben születettek ekkor ismerkedtek meg (támadó idő, teljes méretes játéktér stb).

A Gyermek III. korosztályos játékosainkkal részt vettünk a Patak Kupában, amely mint játéklehetőség, nagy lökést adott az ebben a korosztályban edző, de játéklehetőséget nem kapott gyerekeknek.  Biztató, hogy a rendszeres edzésre járás már sok gyermeknél nem jelentett gondot. A heti 3 edzést fel tudtuk emelni 5 edzésre.

A szakosztályban 3 fő mellékállású edző dolgozott az év során, 2 fő vízilabda edzői,1 fő úszóedzői képesítéssel. Mindhárman rendelkeznek pedagógus diplomával.

A vízilabda alapja természetesen a biztos úszástudás. Így többször vettünk részt úszóversenyeken, hogy a fiatalabb generáció motiváltságát fent tudjuk tartani. Mezőkövesden, Göncön és Szikszón indultunk megyei szintű versenyeken.

2014 augusztusában részt vettünk Sátoraljaújhelyen egy 5 napos edzőtáborban. Az edzőtáborban napi két edzést tartottunk és 2 edzésmérkőzést játszottunk.

A körülmények jelentős javulása miatt komoly mennyiségi és minőségi fejlődést vártunk a 2014/2015-ös szezontól kezdődően. Ősztől a versenyzőink száma 50 fő körülire emelkedett, a nálunk sportoló fiatalokat már 3 korosztályba (Gyermek II., III., IV.) szerveztük és fogjuk 2015 tavaszától versenyeztetni.