Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Régi sebesség az új évben is!

Fölényes idegenbeli győzelemmel indított a MEAFC!

Kellet pár perc, mire az év második napján újra felvette a bajnoki meccsek ritmusát a vendégcsapat. Az öt apró emberrel felálló hazaiak a hatodik percig bravúrkosarakkal még egálban voltak (10-10), a negyed végére aztán Szojka találataival egyre jobban tisztult a játék képe és mind inkább távolodott a berényiektől az esélyesebb MEAFC (10-21). A folytatásban Kovács Sándor csillogtatta meg palánk alatti tudományát, majd a hét bajnoki után visszatérő Takács egy ziccerrel és egy középtávolival jelezte, hogy könyöksérülése a múlté s ismét a csapat aktív tagja (25-60). A harmadik negyedben Radányi„sapkázásai” után Nádasi Endre eredményes elfutásaival több, mint megnyugtató mértékűre növelte a listavezető előnyét (39-80). A mérkőzés végére csupán két fontos kérdés maradt: Ki dobja majd a 100. miskolci pontot, illetve, hogy az ónos eső ellenére is biztonságosan hazaér-e Borsodba a csapat?

Előbbire a villámléptű Nádasi adott a 35. percben egyértelmű feleletet, majd a 69 pontos (50-119) győzelemmel záruló évnyitó mérkőzést követően szerencsére a második kérdésre is igen volt a pénteki esti időjárás válasza! A csapat épségben hazatért és idei első sikeréből erőt merítve elszántan várja a két hét múlva esedékes folytatást, amikor az eddigi egyetlen vereségükben közrejátszó DEAC csapata látogat majd a Körcsarnokba!

Mezőberényi KK-MEAFC 50-119 (10-21, 15-39, 14-26, 11-33)
NB II-es bajnokság, Keleti csoport, 10. forduló. Vezette: Borgula Gy., Papy Zs..

Mezőberény: Tóth (6), Kovács (15/9), Ilyés (13), Komlódi (6), Palotás. Csere: Drenyovszli (7/6), Nagy (2), Németh (1), Győri, Magyar. Edző: Kis Sándor.
MEAFC: Drahos (6/6), Szepesi (15), Tóth G. (8), Szojka (21), Radányi (8). Csere: Kiss (18), Nádasi (14), Kovács (13), Tóth T. (8), Takács (6), Áron (2). Edző: Bene Szilárd.

MEAFC csapat statisztika

Bene Szilárd, vezetőedzőLelkes és elszánt fiatalok ellen játszottuk idei első mérkőzésünket. Főleg a találkozó elején látszott még az ünnepek miatti szünet hatása, sok pontatlanság jellemezte a játékunkat. Az idő múlásával fokozatosan rázódott bele mindenki a játékba, minden tekintetben uraltuk a pályát. Évkezdésnek pont jó volt.

Következő mérkőzés:

2015. január 17. szombat 18:00

MEAFC-DEAC