Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Meglepően jó játékkal győztünk!

Képzett, iskolázott ellenfél elleni sikerrel folytattuk az Egyetemi Bajnokság küzdelmeit. A debreceniek energikusan és jól kezdték a mérkőzést, de az állandósuló 10 pont körüli előnyünk a Szepesi-Kiss-Takács trió vezetésével egészen a félidőig kitartott. A harmadik negyedben Kiss Balázs élenjárásával „fejjel” tudtuk fokozni védekezésbeli agresszivitásunkat, így helyenként extra sebességgel roboghattunk támadásban is. Nádasi Endre több szerepkörben is remekül helytállt és a végén jól meg is szórta debreceni cimboráit, többek között a bűvös 100. pontot jelentő triplájával. Mázli, hogy a MEFOB csapatban nem él a „süteményes szabály”, így Endrére csak a mezőberényi századik pontért járó feladat teljesítése hárul. A nagyarányú győzelem gyógyírt jelenthet az év végi, másik debreceni csapat elleni sima idegenbeli vereségünkre is (amelynek részletei honlapunkon olvashatóak), így a két végletes meccs minden tanulságát levonva várjuk a folytatást! 

MEAFC-DMSE 113-79 (32-20, 27-26, 29-12, 25-21)
Egyetemi Bajnokság, Fiú. Vezette: Dr.Mészáros, Lengyel.

MEAFC: Nádasi (20/6), Szepesi (34), Horváth (6), Takács (12/3), Tamás (9). Csere: Kiss (19/6), Sörlei (11/9), Jurányi (2), Nagy. Edző: Drahos Gábor.
Debrecen: Oláh (9), Dajka (4), Pali (20/12), Hanzel (21/6), Varnyú (17). Csere: Bartus (6), Máté (2). Edző: Kovács István.

Drahos Gábor, vezetőedzőSzerettem volna új elemekkel bővíteni a fiúk egyéni repertoárját. A gyakorlatban nemcsak, hogy jól oldották meg frissen kapott feladatukat, de tették mindezt a csapatjáték érdekében. Zóna elleni támadásaink során pedig többször is gyanúsan jól és okosan folyt a labda a megfelelő helyekre. Néha úgy megleptek, hogy majdnem leültem a kispadra nézőnek. Gratulálok a csapatnak!