Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Kőkemény győzelem!

Vérbeli rangadón győzedelmeskedő miskolci kosárcsapatot láthatott a MEAFC idei első hazai mérkőzésére kilátogató szép számú nézősereg.

Mindig komoly téttel bíró mérkőzés, ha az első helyezett gárda játszik a harmadik ellen. Pláne, hogy a vendég Debrecen „lelkén szárad” a MEAFC eddigi egyetlen veresége. A tétnek megfelelő príma hazai kezdés után (12-4) egy kis kihagyás elég volt, hogy a hetedik percben a remek napot kifogó Nagy triplájával a vendégeknek átvegyék a vezetést (12-14). Remek csapatmunkával és Tóth Tamás utolsó másodperces triplájával a hátralévő időben azonban fordított a Miskolc (25-19). A második negyedben Takács és Drahosmegmozdulásainak örülhetett U-11-es csapatunk vezette lelkes közönségünk. Mezőnyembereinket ekkor is nagyszerűen szolgálta ki a mai nap egyik legjobbja, a 8 gólpasszal záró Tóth Tamás, így a félidőre picit nyugodtabban vonulhatott a hazai csapat (47-36).

Demoralizáló gólpassz és kosár helyett hasonló előjelű kapott blokkolással zárult a fehér mezesek első támadása. Ezt kihasználva zsinórban négy sikeres támadásával azonnal visszajött a meccsbe a Debrecen. A menetrend szerint érkező időkérés nyugodtabb támadásokból elért három hazai kosarat eredményezett. A harmadik rész váltakozva potyogó kosarait Tóth Tamás szokásos, világ végéről eleresztett negyed végi triplája zárta (68-63). Sok hiba jellemezte ugyan a hazaiakat a negyedik negyedben is, de hősiesen állták a jól játszó ellenfél rohamait. Pár sikeres védekezést követően pedig a hetek óta egyre jobb formában játszó Szepesi és a jól helyezkedő TóthGábor rafinált kosaraival tovább növelték előnyüket a győzelemért becsülettel megdolgozó miskolciak. Az utolsó pár percre a mérkőzés érdemben már eldőlt, a nagy rohanásban dobott kosarak és büntetők csupán a két csapat közti különbségről döntöttek (95-86), így a tavalyi Final Four résztvevőjének legyőzésével a MEAFC továbbra is vezeti a Keleti csoportot.

MEAFC-DEAC 95-86 (25-19, 22-17, 21-27, 27-23)
NB II Keleti csoport, 11. forduló. Vezette: Dr. Mészáros, Zalai, Lónáth.

MEAFC: Kiss (9/3), Drahos (24/3), Szepesi (14), Szojka (4), Tóth T. (14/9). Csere: Takács (11), Tóth G. (10), Nádasi (6), Fazekas (3). Edző: Bene Szilárd.
DEAC: Kádár (7), Nagy (22/6), Egri (2), Széll (18), Ambrusz (22/3). Csere: Lakatos (9), Tankó (3/3), Nagy (2), Márkus (1). Edző: Varga Kata.

Bene Szilárd, vezetőedzőEgy remek hangulatú, izgalmas meccsen mutattuk meg a szép számmal kilátogató közönségünknek, hogy hogyan tudunk küzdeni a győzelemért. Időnként látszott még az év eleji forma, de sikerült végig az irányításunk alatt tartani a mérkőzést. Külön köszönet kis farkasainknak, akik szurkolásukkal ismét győzelemhez segítettek minket.

Következő mérkőzések:

2015. január 24. szombat
18:00 Hajdúhadházi KK – MEAFC

2015. január 25. vasárnap (!)
16:00 MEAFC – Békéscsaba