Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Nem féltünk a farkastól!

Saját pályáján győztük le a legutóbbi találkozásunk óta alaposan megerősített Hajdúhadházi Farkasok csapatát.

Farkasinszki, Jakab és Hamza sem lépett pályára a két csapat ősszel lejátszott miskolci mérkőzésén. Várható volt tehát, hogy a három korábbi élvonalbeli játékossal támadó hazaiak ezúttal nem fognak egy újabb 53 pontos MEAFC győzelemhez asszisztálni, ahogy tették a 4. fordulóban.

Kemény és tudatos palánk alatti játék párosult eredményességgel mindkét oldalon. A visszatérő Fazekasmellett Szojka és Tóth Tamás is azonnal reagált a hazai kosarakra a lendületes játékot hozó nyitó negyedben (21-29). 

A folytatásban bár Hamza háromszor is megvillant, a remekül együtt élő támadásoknak köszönhetően a félidőig tovább nőtt az előnyünk (37-52).

Fordulás után a pályán lévő magas emberek továbbra is remekül vették észre a lehetőségeket, csak úgy potyogtak a centerkosarak itt is, ott is (60-70).

Az utolsó negyed végső hazai rohamait korábbi formájához visszatérő Kiss és a két Tóth összjátékai, valamint a 17 pontja mellett 10 lepattanóval záró Fazekas tanári mozdulatai verték vissza. A hadháziakhoz rövid idő alatt remekül beilleszkedő Farkasinszki zsákolása már csak apró szépségtapaszt jelentett a lelkes hazai közönség és a nagyot küzdő Farkasok számára, a listavezető MEAFC – összességében nézve – megérdemelt győzelmét nem fenyegette veszély (81-93). 

Hadházi Farkasok – MEAFC 81-93  (21-29, 16-23, 23-18, 21-23)
Vezette: Sallai, Gergely, Zalai.

Hajdúhadháza: Hamza (8/6), Balogh (9/9), Farkasinszki (20), Marosi (12/3), Földesi (3/3). Csere: Fedor (4), Győrfi (15/6), Győri (4), Jakab (6), Demeter. Edző: Walke Károly.
MEAFC: Drahos (11/3), Szepesi (2), Tóth G. (7/3), Szojka (14),  Radányi (2). Csere: Fazekas (17), Tóth T. (14), Kiss (19/6), Takács (4), Nádasi (2), Kovács (1). Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedzőTudtuk, hogy otthon mindenkire veszélyesek a hadháziak és ez ma is beigazolódott. Kemény mérkőzésen nyertünk, ezzel tovább erősítettük a pozíciónkat, de a riválisaink itt még elvérezhetnek.