Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Megérdemelt győzelem Szegeden!

A sikert fegyelmezett játékkal végig akarva másodszor is legyőztük a szegedi egyetemistákat.

Gyorsan összeszedett faultokkal reagáltunk a hazaiak nyitó perceire, így a fehér mezes szegediek kétszer is elhúztak 5-6 ponttal. A lábakkal együtt a fejek is egyre jobban belemelegedtek a játékba, kezdett „pofásabbá” válni a MEAFC produkciója. Kiss és Szepesi is jól mozgott, utóbbi befejezésével még egy egész jól sikerült közös alley-oop-ot is összehoztak a szép számban jelenlévő szurkolók – és csapattársaik – meglepődésére. A második félidőben Horváth Marci vezette védekezésünk még egységesebbé vált, és dacára a pár pontos mínusznak, továbbra is látványosan tapadtunk a hazaiakra. A negyed végén a Takács-Takács-Nádasifémjelzésű tripláinkkal újra egalizáltuk az állást, így roppant motiváltan vártuk a záró szakaszt. A csapat az eddigi meccseken – mondhatni a már – megszokott, hihetetlen teherbírását és küzdeni tudását próbálta nyújtani. Ennek érett be a gyümölcse az utolsó pár percben, amikor is elszántan, koncentrálva sorra védekeztük ki a hazaiak fáradó támadásait. Lélektani előnyünket aztán könnyű kosarakra váltottuk, így a lefújást követően megérdemelten hallatszott egészen a szomszédos pályaudvar 5. vágányáig az első idegenbeli győzelmünket jelentő diadalittas „MEAFC” csatakiáltás.

USC Szeged – MEAFC 70-77 (18-17, 17-14, 18-21, 17-25)
Egyetemi Bajnokság, Szeged, Topolya sor. Vezette: Varga, Vezsenyi.

Szeged: Masa (5), Fehér (14/3), Gyuriskó (13/9), Simon (3), Jáhni (4). Csere: Takács (22/3), Szőke (7), Halász (2). Edző: Szablics Péter.

MEAFC: Kiss (18), Nádasi (7/3), Szepesi (16), Takács (21/6), Tamás. Csere: Veres (11), Sörlei (4), Horváth. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor, vezetőedző: Szegeden nyerni nagy fegyvertény. Örülök, de sokkal inkább a fiúk negyven perc alatt elvégzett munkáját tudom értékelni. Célunk volt, hogy megtorpanás nélkül, apránként fejlődve vigyük végig ezt a szezont. Vagyis eddig ez az én célom volt, de egyre több meccs percben csatlakoznak hozzá játékosaim is. Kiemelném Horváth és Takács mai teljesítményét. Olyan alapvető csapatjátékos erényeket csillogtattak, amikre minden miskolci kosarasnak szüksége van. Nevezetesen, hogy pár perc alatt is értéket lehet teremteni védekezésben, ezzel adva extra lökést a társaknak, ill. hogy egyszerre lehet intenzíven és okosan kosárlabdázni. Nyolc meccs lement, hátha…..