Amerikai futball és Cheerleading szakosztály

Ezüstérem Salgótarjánból!

Jótékonysági Aréna Tornán vettek részt amerikai focisaink Salgótarjánban.

Az első mérkőzés a Miskolc Lions – Salgótarján Rascals/OE Panthers volt, melynek első touchdown-ját a miskolci Polyák Patrik szerezte, így lett 6-0 – az extra pont megszerzése nem sikerült. Ez maradt a félidei eredmény is, a második részben újfent egy futójáték eredményeként szerzett 6 pontot a miskolci Polyák Patrik, aki az extra pontot is megszerezte, így kettő perccel a vége előtt 13-0 arányú miskolci vezetést mutatott az eredményjelző, s ezt mutatta 20 perc leteltével is.

Miskolc Lions – Salgótarján Rascals/OE Panthers: 13-0.

Délután, a miskolci “házi összecsapáson” a Lions másodpercek alatt szerezte meg első pontjait; összesen 6+1-et. Nem kellett sokat várni a válaszra, lényegében a következő támadásból egyenlített a Renegades – két és fél perc alatt már 7-7-et mutatott az eredményjelző. Támadásról-támadásra születtek a pontok; a Lions válaszul újabb touchdown-t ért el, majd az extra ponttal módosította 7-14 az állást. Választámadás: válasz-touchdownt majd extra pontot követően 14-14 – és még mindig csak 5 perc telt el. A félidő végéig újabb pont már nem termett, a második játékrész elején újra fej-fej melletti pontszerzés volt látható, öt perccel a vége előtt 20-21-es állást mutatott az eredményjelző. Bár a pontok gyarapodásában nem mutatkozott meg a következő percekben de szép futójátékokat és eredményes védő-megmozdulásokat követhetett a közönség.

Miskolc Renegades (2) – Miskolc Lions: 20-21.

A lebonyolítási rendszer szerint a csoport elsők és csoport másodikok közötti meccsek győztesei az első három közötti körmérkőzések szereplői lesznek. Az első ilyen meccs szereplői a Miskolc Lions és a Vác Pandas voltak – az első félidő 14-0 arányú Lions vezetéssel zárult. A második félidőben is folytatódott a Lions-uralom, bár az utolsó másodpercekben a váciak szereztek “becsületből” egy touchdown-t. A miskolciak kerültek az első három közé.

Miskolc Lions – Vác Pandas: 22-6.

Bravúros Lions megoldásokkal és 6 miskolci ponttal indult a dobogós helyekért zajló körmérkőzések sora, az ellenfél az Eger Heroes volt. A hevesiek 6 perc után egyenlítettek egy szép passz-játékkal, majd az extra pontot is sikerült bevinni, így 6-7-re átvették a vezezést, amivel a félidőig ki is tartottak. A második félidő első felében sikertelen passzjátékot követően futójátékkal sikerült 6 pontot szerezni az egrieknek, majd futójátékkal lett meg az egy extra pont is: 6-14. Kétharmad pályát átívelő passzt követően kerültek touchdown-közelbe a Lions játékosai, a pontszerzés végül már egészen közelről sikerült. Az extra kísérletre megkockáztatták a két pontot a miskolciak, amit egy szép passzjátékkal abszolváltak, így szűk három perccel a vége előtt egyenlőt (14-14) mutatott az eredményjelző. Szebbnél szebb megoldások következtek, gyors válasszal, egy majd egész pályás passzal léptek előre a Lions játékosai, akik plusz eggyel növelték 14-21-re előnyüket másfél perccel a lefújás előtt. Izgalmas végjáték következett, jellemzően a Lions nyomása alatt, de az eredmény már nem változott.

Miskolc Lions – Eger Heroes: 14-21.

Utolsó meccs, mely a második hely sorsáról döntött a Budapest Giants és a Miskolc Lions között. Elsőre majdnem egy egész pályás touchdown-nal indított a Giants, de aztán megébredt Lions és a harmadik próbálkozásnál megfoszotta a támadás lehetőségétől a budapestieket. A miskolciak támadásából sikerült a felezővonalon túlra futni, majd onnan az első próbálkozásból majdnem touchdown-t elérni a korábban begyűjtött két pontra. Másodikra – egy yardról – már összejött, az egypontos extra kísérletből azonban visszahordott a Giants és 2-8-ra szépítettek a fővárosiak. A Giants támadása ezt követően folyamatosan eredményes volt, szépen lahadtak előre, majd egy beíveléssel 8-8-ra jöttek fel, az extra ponttal pedig a vezetést is átvették 9-8-ra – így zárult az első félidő.

Egyből, elsőre az ellenfél térfelének közepén termett a Lions a második félidő első játékából, majd a touchdown is meglett. Rizikó volt benne, de muszáj volt kétpontos extra pont próbálkozással megindulni a Lionsnak, ami sikerült, így 9-16-ra léptek el. Bár eredményesen és gyorsan jött előre a Giants támadása, a negyedik próbálkozást egy indokolatlan durvaság miatt megismételhették 2 yardról. Innen már nagy volt a nyomás és sikerült megszerezni a touchdown-t, majd azt követően a Giants is kétpontos extra mellett döntött, ami azonban nem jött össze. Fordulásból elsőre touchdown-t ért el a Lions, így az 1 pontos előnyt 7-re hízlalták két perccel a vége előtt, majd 8-ra a sikeres extra ponttal. Egy touchdown és egy sikeres kétpontos extra kellett volna innen a Giants csapatának az egyenlítéshez, ez azonban már – minden igyekezet ellenére- nem sikerült.

Budapest Giants – Miskolc Lions: 15-23.

Forrás: 3100.hu