Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Kunhegyesi Röplabda Torna

Férfi röplabda csapatunk nemrég egy felkészülési tornán vett részt Debrecen, Gyöngyös és Kunhegyes csapataival.

A tornán való részvétel a legjobb időben jött a csapat részére, hiszen február végén csapatunk a MEFOB keretein belül megmérkőzik az egri Eszterházy Károly Főiskolával. Csapatunk ezen a tornán is egyetemistákból és felnőtt játékosokból állt össze csakúgy, mint a novemberi hazai rendezésű tornán.

Az első mérkőzésünket a Gyöngyös csapatával játszottuk, ahol a kezdő hatos öt még mai is egyetemista és egy volt hallgatóból állt. Az első szett elején csapatunk álmosan kezdett így az ellenfélnek sikerült pár pontnyi előnyt szerezni. A játékrész előrehaladtával csapatunk kezdte átvenni az irányítást és így az első szettet meg is nyerte. A lendület kitartott a következő felvonásig a játékosokon már nem volt érzékelhető a meccs eleji megilletődöttség, így könnyed játékkal ezt, szettet is megnyertük és vele a mérkőzést is.

Gyöngyös-Miskolci Egyetem 0:2

Csapatunk második mérkőzését házigazda Kunhegyes csapatával játszotta. Ezen a mérkőzésen játéklehetőséget kaptak felnőtt játékosaink, így egyetemistáink pihenhettek egy meccset. A Kunhegyes a mérkőzés elejétől kezdve uralta a játékot, míg csapatunk próbálta felvenni a versenyt, helyenként szép megoldásokat is bemutatva. Sajnos ezek a szép megmozdulások és megoldások nem voltak elegendőek így a mérkőzés 2:0-s vereséggel végződött.

Kunhegyes-Miskolci Egyetem 2:0

A torna utolsó mérkőzését a Debrecen csapatával vívtuk, amely nagyon harcos és nagyon kiélezett csatát hozott. A mérkőzés első felvonásában a kezdő hatból három egyetemista és három külsős játékos volt. A mérkőzés első részének elején a debreceni alakulat pontos támadás-befejezéseinek és nyitásinak köszönhetően ellépett egészen 19-11-re. Ekkor azonban csapatunk elkezdett felzárkózni, köszönhetően annak, hogy nyitásfogadásink pontosabbak lettek. Így zsinórban szerzett hét pontunk után az állás 19-18-ra módosult. Ezek után játékosaink lendületben maradtak és meg sem álltak a szett győzelemig. A második szettben a három felnőtt játékosunkat három egyetemistánk váltotta.

A második felvonás is szoros küzdelmet hozott, de sajnos csapatunk ezt a játszmát elvesztette így következhetett a harmadik szett. Az utolsó játékrészt a Debrecen nagyobb rutinjának és összeszokottságának köszönhetően megnyerte és vele a mérkőzést is!

Miskolci Egyetem – Debrecen  1:2

Összességében elmondható, hogy csapatunk küzdeni tudása és helyenként igen szép játéka bizakodásra ad okot az egyetemi bajnokság közelgő mérkőzése előtt.

További eredmények:

Kunhegyes-Debrecen 2:1

Kunhegyes-Gyöngyös 2:0

Debrecen-Gyöngyös 2:0

Végeredmény:

1. Kunhegyes

2. Debrecen

3. Miskolci Egyetem

4. Gyöngyös

A csapat tagjai: Rosta Balázs (MÁIK), Mészáros Ádám (GTK), Lőrincz András (GEIK), Kormos Dávid (GEIK), Barócsi Ákos (GEIK), Kiss Péter (volt GTK hallgató), Busák István, Lukács Tibor, Varga László, Nagy Zoltán, Gregor András, Siklósi Zsolt

Edző: Siklósi Zsolt