Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Kapitulált a tavalyi bronzérmes Miskolcon!

Ránézésre ismét ijesztő csapat benyomását keltették a vendégek, hiszen a miénknél jóval több hórihorgas játékos alkotta a keretüket.

A feldobást követően aztán gyorsan kiderült, hogy miért is kell ezen a szinten egyre komolyabban számolni velünk. Mai kezdőötösünk igazi csapatmunkával tíz perc alatt ledarálta a teljesen megzavarodott ellenfelet. A második félidőben csupán annyit változott a kép, hogy a padról érkező pesti hátvéd, Gyurcsányi négy triplát is elsüllyesztett a hazai védők készséges asszisztálása mellett. Jó miskolci szokás szerint azonban ekkor sem lazsáltunk, hanem hajtottunk a lefújásig, így alakítva ki a fölényes, közel 40 pontos sikert jelentő végeredményt.

Egy szó, mint száz; újabb győzelmünkkel továbbra is versenyben vagyunk a rájátszást jelentő harmadik helyért. Folytatás jövő szerdán, amikor is hazai pályán fogadjuk a Közszolgálati Egyetem csapatát.

MEAFC – Elte-Beac 104-66 (33-10, 28-20, 23-18, 20-18)
Fiú Egyetemi Bajnokság. Vezette: dr. Mészáros, Lónáth.

MEAFC: Kiss (18/3), Nádasi (18/6), Sörlei (14/6), Szepesi (17/3), Takács (24/6). Csere: Horváth (13), Jurányi, Tamás, Pavlik. Edző: Drahos Gábor.

Elte-Beac: Földi (6), Varga (6), Vajda P. (7), Marjay (12), Jakucs (7/3). Csere: Gyurcsányi (24/12), Szabari (2), Soltész (2), Kereszti, Mayer.

Drahos Gábor, vezetőedző: Úgy figyelem, hogy nagyon komoly munkát végeznek a fiúk a meccseken, tényleg látható a fejlődés. Az igazi siker azonban az lesz, ha ez a nagyon komoly munka és apró fejlődés a meccsek közötti időben is megjelenik majd náluk. Meg kell dicsérnem Takácsot, mert ma igen közel járt ahhoz, hogy rávetődjön egy szabadon guruló labdára. Négy mérkőzésünk van hátra, hiszem, hogy sikerül neki is és a csapatnak is.