Asztalitenisz szakosztály

A MEAFC kupáért csatáznak

Lassan két évtizede, hogy a sorozat elkezdődött, és menet közben bővült is, ugyanis néhány éve elhunyt a megyei szövetség főtitkára, és immáron nem kizárólag a MEAFC kupáért csatáznak az asztaliteniszezők, hanem emlékeznek is Szlaboda Istvánra. Az egyetemi szakosztály az idén is lebonyolítja a vetélkedést, amelyre március 1-jén, vasárnap kerül sor.

“Annak idején azzal a céllal hívtuk életre a versenyt, hogy népszerűsítsük a sportágat” – idézte fel a kezdeteket Holdi László szakosztály elnöke. – “A hagyományos MEAFC kupa gyorsan rangot vívott ki magának, és volt olyan esztendő, hogy jóval száz feletti volt a résztvevők száma. Az is előfordult, hogy jöttek az egész keleti régióból, így például Kecskemétről, Szolnokról, Debrecenből, Apagyról, Egerből, Salgótarjánból, de nem is sorolom tovább, ízelítőül biztosan elegendő ennyi. Az indulók jó versenyzési lehetőséghez jutottak, és ez mára sem változott meg.”

A kupaviadal 2012-től egyúttal Szlaboda István emlékverseny is. Megtudtuk, hogy a versenyt a Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezik meg, mégpedig március 1.-jén, vasárnap, délelőtt 9 órától. Főbíróként Hajdu István tartja majd kézben a vezénylő pálcát, titkárként Buzál Pál és Holdi László segíti a munkáját.

“A MEAFC kupán, illetve a Szlaboda István emlékversenyen az NB II-es csapatokban, illetve alacsonyabb osztályokban szereplő játékosok tehetik próbára tudásukat, felkészültségüket” – adott további felvilágosítást Holdi László. – “Lesz egy harmadosztályú verseny is, ezen azok vehetnek részt, akik a megyei csapatbajnokságban, valamint alacsonyabb osztályokban szereplő együttesekben játszanak. A MEAFC kupáért férfi egyesben és párosban lesz vetélkedés, a harmadosztályú verseny keretében férfi egyesben, illetve ifjúsági fiú egyesben lesz csatározás a győzelemért, illetve a helyezésekért.”

Megtudtuk azt is, hogy a páros versenyszámok egyenes kieséses rendszerben zajlanak, míg az egyes versenyszámok  selejtező csoportos, majd egyenes kieséses főtábla rendszerben kerülnek lebonyolításra. A versenyt Joola labdával 12 db asztalon rendezik meg, kezdés 9, illetve 11 órakor.

A Vándorkupa egyes és páros győztesei elnyerik a vándorserleget, a második, illetve harmadik helyezettek érem, valamint ajándékdíjazásban részesülnek. A többi versenyszám I. – III. helyezettjei érem díjazásban részesülnek, a harmadik helyért nem kell mérkőzni. Fontos tudnivaló, hogy nevezni írásban 2015. febr. 26.-ig lehet Hajdu  István címén: 3580 Tiszaújváros, József Attila u. 21., de van mód, hogy e-mailben: hajduis@freemail.hu és holdi_laszlo@citromail.hu juttassák el jelentkezésüket az érdeklődők. A helyszínen nem fogadnak el nevezést, nevezési díj a felnőtteknél 800, az ifjúságiaknál 400 forint. A párosokra, valamint a harmadosztályú versengésre 600 forintot kell fizetni. Minden versenyszámban 3 nyert játszmáig tart a mérkőzés.

D. L.