Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

96 éves példamutatás a MEAFC házi rangadóján!

Papírforma győzelmet hozott a két miskolci csapat visszavágója.

Összeszedett és eredményes játékkal indítottak a „vendég” Sneiderék, ám az utolsó két perc 9-0-ás hazai szakaszával nem tudtak mit kezdeni, így pillanatok alatt megugrott a különbség. Drahos szemfüles passzait Szojka és Kovács is a megfelelő helyre továbbította, míg Radányi gyakorlatilag már ekkor foghatatlannak bizonyult (30-16).

A második negyedben továbbra is nagy sebességet próbált diktálni a MEAFC, amibe azért jó pár hiba is becsúszott. Odaát Horváth Marci vette fel a kesztyűt és percek alatt szerzett 3 támadólepattanót követően 7 pontot. Szepesi pöcizése már időn túl érkezett, így a félidőre 3 ponttal, de tovább nőtt a két csapat közti differencia (52-35).

Fordulást követően Bende szlalomozott párszor eredményesen, de az ellentámadásoknál a végül erős dupla-duplával záró Radányi (21 pont, 11 lepattanó) és Szojkagyorsan lerendezték a benti területet (77-51).

A záró tíz percben Papp – ahogy a MEAFC II ellen legutóbb is – szórta meg magát, ám a 100. pontot ezúttal átengedte Takácsnak. A mérkőzés csapataink szemszögéből nézve így tisztes győzelemmel illetve vereséggel ért véget (100-64).

A találkozó legszebb jelenete Fejes Jancsi és az aznapi születésnapját 11 lepattanóval ünneplő Kovács Sanyi nevéhez fűződik. Két kosárlabdás ikonunk a mérkőzés vége felé bemutatta, hogyan lehet – ha úgy tetszik, hogyan kell – egy szabad labdáért kortalan lelkesedéssel és motiváltsággal harcba szállni. A végül feldobással záruló vetődés és földharc szereplői 96 évnyi közös rutint vittek le a földre egy guruló labdáért. Nem mindennapi élmény volt látni, annyi bizonyos. Szép volt, Fiúk!

MEAFC – MEAFC II 100-64 (30-16, 22-19, 25-16, 23-13)

NB II-es bajnoki mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok. Vezette: dr. Mészáros, Lónáth.

MEAFC: Kiss (14), Drahos (7), Szepesi (9/3), Szojka (21), Radányi (21). Csere: Papp (16), Takács (6), Kovács (6), Áron. Edző: Bene Szilárd.

MEAFC II: Sörlei (5/3), Horváth (19/6), Sneider (6), Baptiszta (8), Márton (1). Csere: Bende (8/3), Tamás (8), Fejes (5/3), Hegedűs N. (4), Hegedűs R.

Bene Szilárd, vezetőedzőUgyanolyan nehéz volt felpörögnünk ezen a mérkőzésen is, mint a decemberi találkozón, de helyenként sikerült jó ritmusban játszanunk. Örülök, hogy a MEAFC-hoz méltó sportszerű találkozó volt, egyben gratulálok II-es csapatunknak.

Sneider ZoltánSzorosabb meccset játszottunk, mint legutóbb.