Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Küzdelmes és szoros meccsen, a végén örülhettünk!

Férfi röplabda csapatunk 2015.02.24-én este 19:00-tól fogadta az Eszterházy Károly Főiskolát Egerből.

Az első szettet csapatunk idegesen és pontatlanul kezdte így a vendégcsapat el is tudott lépni 1-6-ra. Ahogy haladtunk előre a játékrészben csapatunk kezdett megnyugodni és felvenni a ritmust, amely azt is eredményezte, hogy csapatunk a vezetést is átvette. Sajnos a szett végére csapatunk ismét idegesen játszott így sokat hibázva is és végül az egri alakulat örülhetett az első felvonás végén.

A második játékrészre csapatunk összekapta magát és rendezte sorait. A kilátogató nézők szoros és igen parázs összecsapásnak lehettek tanúi ebben a szettben is. A két csapat fej-fej mellett haladt egymás mellett, hol egyik, hol másik gárda tudott 3-4 pontra ellépni a másiktól. Játékosaink mentálisan összekapták magukat és pontosabban és még elszántabban küzdettek. Ami nagy szerepet játszott abban, hogy a fiaink ki tudtak egyenlíteni.

A harmadik és negyedik szettben a csapatok szinte lekopírozták a másodikat. Itt is nagyon szoros volt a csata ennek a megfelelően a hangulat is igen feszült volt. Szerencsére mindkét játékrészt sikerült csapatunknak megnyerni és ezzel a mérkőzést is.

Összességében elmondható, hogy a kilátogató lelkes maroknyi szurkoló tábor igen élvezetes és küzdelmes helyenként igen szép játékot produkáló mérkőzést láthattak. Ahol két közel azonos tudás szintet képviselő csapat hajtott a győzelemért és végül a mi csapatunk örülhetett. Köszönhető annak, hogy a nehéz helyzetekben jobban tudtunk koncentrálni valamint, hogy küzdeni tudásból és akaratból nem volt hiány a csapaton belül.

Ezúton szeretnénk, megköszöni azoknak, akik kijöttek és buzdítottak, támogattak minket az egész mérkőzés során. Nélkületek nem sikerült volna. Köszönjük!

Március 2.-án hétfő este 20:30-tól rendezik meg a visszavágót Egerben, a főiskola tornacsarnokában, aki teheti, kísérjen el minket. Biztos, hogy az a találkozó is nagy küzdelmet fog hozni.

Miskolci Egyetem-Eszterházy Károly Főiskola Eger 3:1 (-23, 19, 24, 20)

A csapat tagjai: Rosta Balázs (MFK), Mészáros Ádám (GTK), Lőrincz András (GEIK), Kozsla Ádám (GEIK), Kormos Dávid (GEIK), Csizmadia János (GEIK), Barócsi Ákos (GEIK)

Edző: Siklósi Zsolt