Asztalitenisz szakosztály

Miskolci sikerek a MEAFC kupán

Kimerítő nap, de fantasztikus siker! Röviden így lehet összegezni a vasárnap megrendezett asztalitenisz MEAFC kupáért folyó csatározást. A küzdelmek reggel 9 órakor kezdődtek és az utolsó pont este 19 óra nem sokkal született meg.

– Egészen elképesztő volt az érdeklődés! – jegyezte meg Holdi László szakosztályvezető. – Csaknem százan gyűltek össze a vetélkedésre, ilyenre talán egyszer, vagy kétszer volt példa a viadal történetében. Négy számban írtuk ki a versenyt, és büszkén mondhatom, helyes volt a döntés. Egyébként jöttek sportolók Hevesből, Hajdúból, Nógrádból, még Békés megyéből is, de természetesen asztal mellé álltak a legtöbb borsodi egyesület képviseletében is.

A vetélkedésnek az Egyetemi Körcsarnok adott otthont, ahol 12 asztalon viaskodtak az indulók. Az idei csatározás átütő miskolci sikereket hozott, ugyanis a négy szám közül háromban is a borsodi megyeszékhely képviselői végeztek az élen. Az ifjúsági fiúknál érthetően a Miskolci Sportiskola fiataljai vitték a prímet, hárman is bekerültek a legjobb négy közé.

A felnőttek versenye a párosokkal kezdődött, és nem győztük kapkodni a fejünket, annyi meglepetést jegyezhettünk fel! Az első négy helyen kiemelt egység közül egy sem tudta beverekedni magát a legjobb négy közé, és ez mindent elárul a verseny kiélezettségéről! Az első meglepetést a Dolenszki, Stadler pár veresége jelentette, ugyanis jóval esélyesebbnek tűntek, mint a Lovászik, Sáfrányos kettős. Így a miskolci, szerencsi vegyes már a legjobb 16 között elvérzett. Ugyancsak váratlannak számított a Laczkó, Tóth pár kiesése, a Borsod Volán párosát a végső győzelemre is esélyesnek tartották, ám a nyolc között összefutottak a Nagy, Bán kettőssel, és négy játszmában vereséget szenvedtek. Igaz, utóbbiak végül a versenyt is megnyerték, amelynek üde színfoltját egy MEAFC páros adta meg: Péntek Attila és Sajti Zoltán a mezőny sűrűjéből indulva került be a döntőbe, ahol ugyan fejet kellett hajtaniuk, de szereplésük így is minden dicséretet megérdemel. Különösen azok után, hogy a nyolc, majd a négy közé is ötjátszmás csatában verekedték be magukat!

Péntek Attilát ez annyira lendületbe hozta, hogy meg sem állt a harmadosztályú egyéni verseny első helyéig! A MEAFC sportolója mostanság ugyan nem tudott részt venni túlzottan sok edzésen, ám mindez nem látszott meg játékán. Laczkó Dánielt, majd Csapó Dánielt is 5-5 játszmában gyűrte le, a döntőben már nem húzta ilyen sokáig, ongai ellenfelét valósággal lelőtte az asztalról.

A férfi II. osztályban teljes mértékben érvényesült a papírforma, ugyanis a hatalmas rutinnal rendelkező, miskolci Laczkó Sándor nem adott esélyt vetélytársainak. Igaz, itt az lett volna a meglepetés, ha nem ő fut be az első helyre!

Eredmények:

MEAFC kupa, ifjúsági fiú egyes:
1. Pető Ádám (Miskolci Sportiskola),
2. ifj. Szűcs (Ózdi VSE),
3. Ablonczi és Béni (mindkettő Miskolci Sportiskola).

Férfi páros:
1. Nagy Balázs, Bán Gergő (Debreceni ABE),
2. Péntek, Sajti (Miskolci EAFC),
3. Lipusz Péter (Pegazus Informatika Andornaktálya SE), Penderik Gábor (Egri ÁFÉSZ SC) és Abonyi, Simonyi (Borsod Volán).

III. osztályú férfi egyes:
1. Péntek Attila (Miskolci EAFC),
2. Rácz Á. (Ongai KSE),
3. Tóth T. (Borsod Volán) és Csapó Dániel (Kömlő SC).

II. osztályú férfi egyes:
1. Laczkó Sándor (Borsod Volán),
2. Bán G. (Debreceni ABE),
3. Stadler (Szerencs) és Korály T. (Békési TE).

Doros László