Kosárlabda szakosztály,  Megyei

Győzelemmel indított női csapatunk!

Türelmes lányok a mieink, hiszen bő fél évet vártak első tétmérkőzésükre. A számunkra csak február végén kezdődő Keleti Liga első meccsét ráadásul idegenben, a mindig acélos debreceniek otthonában vívtuk. Csapatunk remek rajt-cél győzelméből új igazolásunk, Bukovszki Mónika is alaposan kivette a részét. A labdával bizonyítottan kézzel és lábbal is jól bánó korábbi diósgyőri közönségkedvenc negyven ponttal, közte négy triplával segítette győzelemre a MEAFC-ot. Szép munka, Lányok!

DKA-Deac – MEAFC 82-93 (20-22, 21-24, 25-25, 16-22)

Női Keleti Liga, Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium.

Vezette: Hegedűs, Kokas.

Debrecen: Foltin Bl. (26), Papp (10/6), Éva R. (9/3), Éva P. (4), Uj (17/3). Csere: Szendrei (11), Kovács (3), Nikovics (2), Foltin Bi. Cuvatal. Edző: Czeglédi Károly, Bajusz György.

MEAFC: Bukovszki (40/12), Koncz (23), Kővári (7/3), Debreceni (7), Kovács (5). Csere: Bakos (6), Hájer (3/3), Takács (2), Róth, Zsoldos. Edző: Lőrincz István.

Lőrincz István, vezetőedző: Kíváncsian indultunk Debrecenbe, mivel nem tudhattuk előre, hogy mennyi B csoportos játékost „hoznak át” az ellenfelünk keretéhez a meccsre. Mi az újonnan igazolt, jelentős erősítésnek számító Bukovszki „Kicsi” Mónival közel a legerősebb összeállítással érkeztünk. Már az első percekben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és leginkább Kicsi és Koncz Juci vezérletével végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk. A többiek is kitettek magukért és külön öröm, hogy a kritikus időkben, amikor az ellenfél megközelített minket a rutin átsegített bennünket. Gratulálok az egész csapatnak.