Egyéb Hírek,  Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Ismét egy szoros meccsen győzött a csapatunk!

2015.03.02-án férfi röplabdacsapatunk Egerbe látogatott, ahol a helyi főiskolával mérkőzött meg. A visszavágót csapatunk várhatta jobb helyzetből, hiszen majd egy héttel előtte hazai környezetben egy igen kiélezett mérkőzésen 3:1 arányban tudtunk nyerni. Így nem is volt kérdés, hogy fiaink idegenben is a győzelemre játszanak.

A hétfő esti mérkőzésre kilátogató nézők ismét egy szoros és küzdelmes csata szemtanúi lehettek. Az első játékrészt csapatunk kezdte jobban, folyamatosan 2-3 ponttal előrébb volt, mint ellenfele. A szett közepétől a hazai gárda dominált jobban és át is vették a vezetést, de játékosaink nem adták fel és ennek eredményeként ledolgozták az 5 pontnyi lemaradásukat és egy nagyszerű hajrának köszönhetően megnyerték az első felvonást.

A második szett kulcsfontosságú volt a továbbjutás szempontjából, hiszen ha csapatunk megnyeri azt, akkor már biztos, hogy tovább jutott, viszont ha elveszti, tovább élnek az egri remények. Ennek tudatában léptek pályára játékosaink a második játékrészben. Ez a szett is hatalmas csatát hozott, a házigazdák nem adták könnyen magukat. Szerencsére csapatunk volt fejben erősebb és a kritikus helyzetetek jobban tudta kezelni így a szett végén csapatunk örülhetett.

A következő szettben csapatunk koncentrációja visszaesett, így a hazai csapat nyerte a harmadik játékrészt.

A negyedik játszmában játékosaink magukra találtak és így sikerült megnyerni a szettet és vele a mérkőzést is.

A Miskolci Egyetem férfi röplabda csapata 3:1 arányban nyert Egerben is.

Ezúton szeretnék, megköszöni maroknyi kis szurkolótáborunknak, hogy elkísértek minket.

A következő ellenfél a Debreceni Egyetem gárdája lesz, aki ebből a két mérkőzéses párharcból győztesen kerül, ki az bekerül a MEFOB négyes döntőjében.

Eszterházy Károly Főiskola Eger – Miskolci Egyetem 1:3

A csapat tagjai: Rosta Balázs (MFK), Mészáros Ádám (GTK), Lőrincz András (GEIK), Kozsla Ádám (GEIK), Kormos Dávid (GEIK), Csizmadia János (GEIK), Barócsi Ákos (GEIK)

Edző: Siklósi Zsolt