Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Lendületes csapatmunkával győzött a MEAFC!

Győzelemmel hangoltak az éllovas elleni szombati hazai rangadóra.

Szepesi szép kosara indította a papírforma alapján sima vendégsikert ígérő gyulai mérkőzést. A hazaiak bátor játékának sokáig kapóra jött a sokat forgatott és nehezen bemelegedő miskolci gépezet, így tíz perc elteltével csupán öt volt a különbség a két csapat között (18-23).

A második negyedben aztán felpörgött a kék mezes MEAFC. Drahos továbbra is ontotta a gólpasszokat (csak ebben a szakaszban hetet postázott a társaknak, a meccs végén pedig 16-nál állt meg), így pillanatok alatt megugrott a két gárda közti differencia (31-55).

Jól fordult a vendég alakulat, és Szojka intenzív védekezéseiből a Nádasi-Kiss duó fürge lábai tovább hizlalták a MEAFC előnyét. Gyors kosarakkal azonnal állva hagyták a szép megoldásokkal operáló Gyulát (50-80).

Az utolsó negyedben Tóth Tamás és Radányi használták ki a hazaiak öt mezőnyemberes szerkezetéből adódó lehetőségeket. A meccs végi századik pont ezúttal két emberhez volt köthető. Tóth Tamás középtávolija után mutatott először 100-at a tábla, majd hamarosan kiderült a turpisság. Drahos negyedik tripláját csak kettesnek írták a jegyzőkönyvbe, így a korrigálás utáni hivatalos érdem ezúttal Szepesi Szabolcsé lett (66-103).

Az igazi értékmérő jövő szombaton következik, hiszen a listavezető debreceni akadémisták érkeznek Miskolcra. Az alapszakasz csoportelsőségről is döntő találkozó öt órakor kezdődik a Körcsarnokban.

Gyulai Color KC – MEAFC 66-103 (18-23, 13-32, 19-25, 16-23)

NB II-es bajnokság, Gyula. Vezette: Márkus, Kátay.

Gyula: Buj (7/3), Szénási, Braun (11), Nagy (16), Hajdu (14/3). Csere: Fórián (9), Árgyelán (4), Váczi (3/3), Magyar (2). Edző: Tövisháti József.

MEAFC: Drahos (17/9), Szepesi (15), Tóth G,,  Szojka (12), Radányi (12). Csere: Tóth T. (14), Nádasi (11), Kiss (10), Kovács (8), Takács (4). Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedzőBőven jutott játéklehetőség mindenkinek, de volt, aki csak hellyel-közzel tudott élni ezzel. A lényeg, hogy hoztuk a kötelezőt és mostantól már csak a szombati, Debrecen elleni hazai rangadóra készülünk.