Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Közös érdekünk a siker!

Az alapszakasz első helyének sorsáról döntő szombati rangadó kapcsán a debreceni illetőségű Fazekas Csabát kérdeztük, hogy mit vár a csupán nevében „kisebbik” Debrecen elleni mérkőzéstől.

– Decemberben, Debrecenben a kispadról nézted végig a találkozót.

– Az ottani meccset egy térdsérülés miatt a pálya széléről kellett végigizgulnom, ami legendásan jól megy nekem. Emlékezetem szerint meglehetősen aktív voltam a kispadon is, együtt éltem a meccsel és űztem-hajtottam a fiúkat. Vérbeli rangadó volt, és a siker érdekében mindent ki kellett adnunk magunkból.

– Szombati feladat a szolnoki vereség feledtetése?

– Mindenképpen győzni szeretnénk, mint minden alkalommal, mikor pályára lépünk. Hazai közönségünknek amúgy sem okozhatunk csalódást. A szolnoki meccset már „eleresztettük”, a tanulságokat levonta a csapat. Amennyiben az ott elkövetett hibákat kijavítjuk, akkor győztesen fogjuk elhagyni a parkettet. Azonban ehhez az kell, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa, mivel egy fiatal, lendületes, jó formában lévő, kiválóan felkészített csapat lesz az ellenfelünk, akik ebben a szezonban egy kivételével az összes mérkőzésüket megnyerték. Igaz azt az egy vereségüket tőlünk szenvedték…

– Akkor mondhatjuk, hogy kész a csapat?

– Tisztességgel felkészülünk minden mérkőzésre, komolyan vesszük a bajnokságot és minden ellenfelünket megtiszteljük azzal, hogy próbáljuk minden meccsen a maximumot kihozni magunkból. Az elmúlt időszak sérülésekkel és betegségekkel volt tarkított, így sebeink nyalogatásával is foglalkoztunk. Reményeim szerint a hétvégén mindenki harcra kész állapotban lesz. Itt kell megemlítenem, hogy egy igazi nehéztüzér is csatlakozott keretünkhöz Hamza József személyében, aki tapasztalatával, rutinjával és nem utolsó sorban „vajkezével” reményeink szerint hozzá tudni járulni céljaink eléréséhez.

– Mert mostantól csak fontos tétmérkőzések következnek.

– Valóban. Úgyis mondhatnám, hogy minden héten háború… Elérkezett a bajnokság azon szakasza, amire augusztus óta készülünk. Itt már csak jó csapatokkal fogunk találkozni, el lehet felejteni a magabiztos, nagy különbségű győzelmeket. Itt már semmit nem fognak ingyen adni, és nem szabad hibázni sem. Mindenkinek alázattal, megalkuvást nem tűrően kell küzdeni egymásért, a csapatért. Ha mindenkit magával ragad az acélvárosi életérzés, akkor nem fognak tudni megállítani minket és sikeresek leszünk!

– Egyre többen követik figyelemmel a miskolci férfi kosárlabdát.

– A férfi kosárlabda egy rendkívül látványos csapatjáték, ami nézői szempontból is kifejezetten élvezhető, ezért remélem, hogy minden mérkőzéssel egyre többen lesznek. A MEAFC vezetősége, beleértve engem is minden nap azért dolgozunk, hogy szakosztályaink minél sikeresebbek legyenek. Ezen túlmenően azt szeretnénk elérni, hogy összességében az egész egyesület egy nagy „ MEAFC családként” funkcionálna. Olyan egyesület, ahol a tagok ismerik egymást, ahol kijárnak egymás mérkőzéseire, ahol érték sportolni és ahol a pályán kívül is erősíteni tudjuk az együvé tartozás érzését. Ennek egyik kiváló megjelenési formája volt, a múlt szombaton nagy sikerrel megrendezésre került I. MEAFC Bál is, ahol az összes szakosztályunk képviseltette magát. 

– Legyen akkor ismét báli hangulat a meccs végén.

– Meg akarjuk nyerni ezt a mérkőzést is, de önmagában ez a siker semmit nem ér, ha a szezon végén nem érjük el a kitűzött célt, az NB1/B. csoportba való feljutást. Addig még hosszú és rögös út áll előttünk, úgyhogy mindenkinek a támogatására számítunk. A hátralévő hazai mérkőzéseinken töltsük meg együtt a Körcsarnokot, hadd lássa mindenki, hogy micsoda tűz lobog játékosainkban. Szombattól zúgjon a HAJRÁ MEAFC! Ott találkozunk!