Amerikai futball és Cheerleading szakosztály

Cheer MEFOB (2015.03.06-07) MEAFC Black Cats

Második alkalommal került megrendezésre 2015. március 6-7-én Budapesten a Cheer MEFOB, melynek helyszínéül az ELTE-BEAC Sporttelepe szolgált. 

A pénteki napon a résztvevőknek képzés volt, mely folyamán megismerkedtek a sportág történelmével, szabályaival és mai helyzetével, a gyakorlati oktatáson pedig az emeléseket és annak kivitelezését tanulmányozhatták.

Kapcsolatépítés szempontjából is eredményes volt a képzés és a verseny is, hiszen az ország minden területéről érkeztek versenyzők, így a csapatok közötti tapasztalat- és információcsere mindenki számára hasznos volt.

Lányaink szombaton Cheer Dance Freestyle kategóriában szerepeltek a közönség és a Miskolci Egyetem amerikai futballistáinak tagjaiból alakult szurkoló gárda nagy örömére. Nem csak a nézők tetszését nyerte el csapatunk, hanem a Csehországból és Szlovéniából érkező pontozóbírókét is.

A csapat életében mérföldkő volt ez a verseny, hiszen idén először képviselték egyetemünket MEFOB-on Cheer lányaink, akik a tervek szerint évről évre oszlopos tagjai szeretnének lenni az országos bajnokságnak.