Egyetemi Sport

Beszámoló a Miskolci Egyetemen megtartott demonstrációs futásról

Második alkalommal is sikeresnek bizonyult a FUT AZ EGYETEM – 1735 méter közösen! elnevezésű, egészséges életmódot népszerűsítő demonstrációs futás a Miskolci Egyetemen. Az eseményen mintegy 300 fő hallgató és oktató vett részt. Az útvonal körbejárta a Campus területét: a Főépület, a Bölcsészépület, a Könyvtár, a Körcsarnok és a Galéria körúton haladva. 

A mezőnyt Prof. Dr. Kékesi Tamás  tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, dr. Deák Csaba kancellár és Rakaczki Zoltán MEAFC elnök vezette, az egyetemi polgárok mögöttük haladva, együtt kocogták végig a Campust körbejáró távot.

A demonstrációs futás célja nem a másik legyőzése, helyezések eldöntése volt, hanem egy olyan közösségépítő sportprogram tartása, amelynek keretében a Miskolci Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói közösen teljesítethetik az 1735 méteres távot, demonstrálva az egészséges életmód fontosságát, egyúttal tisztelegve az intézményalapítás előtt.

Az eseményt a Miskolci Egyetem Sportközpont és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club szervezte, a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” című TÁMOP pályázati projekt keretében.