Asztalitenisz szakosztály

Ezüstérmes a MEAFC II!

Bravúros hajrával a második helyet szerezte meg a Miskolci EAFC II férfi asztalitenisz együttese! Az alakulat a megyei bajnokságban szerepel, és sokáig csak az élen állók mögött foglalt helyet a táblázaton, azonban a tavaszi idény végéhez közeledve egyre jobb és biztatóbb eredményeket ért el a gárda, amelynek következtében előkelő helyre futott be.

A döntő lökést az a siker adta meg, amelyet a befejezés előtt egy körrel ért el a gárda: a listavezető Tiszaújváros ellen, idegenben sikerült nyerni 10-8 arányban és ekkor ugrott előre az alakulat! A Béres, Boncsér, Doros, Varga összetételű kvartett hatalmas bravúrt ért el, ugyanis a tiszaújvárosiaknak ez volt a bajnokságban a második vereségük.

Ezek után már „csak” a pontot kellett feltenni az i betűre, hazai környezetben a Dédestapolcsány ellen jött a kötelező házi feladat. A két pont megszerzése nem forgott veszélyben, ugyanis csapatunk 14-4 arányú győzelmet könyvelhetett el, mégpedig úgy, hogy Doros (4), Tamás (3), Varga (3), Magyar (2) szerepelt a csapatban, és nyert a Béres, Doros, valamint a Magyar, Tamás pár is.

Ennek következtében Holdi László szakosztályvezető elkészíthette a mérleget, amely úgy fest, hogy a MEAFC II a bajnokságban 21 mérkőzést nyert meg, 3 esetben döntetlennel fejezte be mérkőzését és 4 vereség található a mérleg serpenyőjében, a megszerzett 45 pont pedig a második helyet jelentette az alakulatnak. A bajnok a Tiszaújváros lett, a harmadik helyen a Holcim SC végzett.

A miskolciak közül a bajnokságban Boncsér Balázs (20 mérkőzésből 19 győzelem, 1 vereség, 95 százalékos teljesítmény), Doros László (85 mérkőzés, 72 győzelem, 13 vereség, 84.70 százalék), Béres István (24 mérkőzés, 20 győzelem, 4 vereség, 83.33 százalék), Varga Jenő (92 mérkőzés, 60 győzelem, 32 vereség, 65.21 százalék), Tamás László (82 mérkőzés, 49 győzelem, 33 vereség, 59.75 százalék), és Magyar Gábor (64 mérkőzés, 35 győzelem, 29 vereség, 54.68 százalék) jutott a leggyakrabban szóhoz. Játszott még Fülöp Mária (48.71 százalék) és Holdi László (38.09 százalék) is.

Ezek az adatok azt mutatják, hogy egységes, masszív alakulatot alkotott a csapat, és megérdemelten szerezte meg a bajnoki ezüstérmet a 15 csapatos megyei bajnokságban. A függöny legördült, a nyáron változások várhatók a csapat keretében, ez azonban a jövő zenéje.

A sportág híreihez tartozik még, hogy a hét végén befejeződött az NB III osztályú bajnokság is, amelyben a MEAFC I szerepelt. A társaság utolsó mérkőzését Füzesabonyban játszotta és a sereghajtó, biztos kieső vetélytárs ellen magabiztos játékkal 12-6 arányú győzelmet aratott. A Dolenszki István, Boncsér Balázs (ő mindkét csapatban szerepelt), Bolló Gyula és Sajti Zoltán összetételű kvartett végül a kilenc csapatot felvonultató mezőnyben a hetedik helyen zárta a küzdelmeket.

D.L.