Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Második helyen jutunk tovább!

Hiába volt tartása a csapatnak, a győzelem ezúttal elmaradt.

Az első negyed itt is, ott is a magasabb emberekről szólt. Andrássy, Fazekas és Tóth is szép belső kosarakat szereztek. A hazaiak büntetőkből és egy utolsó másodperces kosárral tartották magukat egálon (21-21).

Nyolc nullával – közte egy extra Andrássy triplával – indított a Deac, ám a folytatásban ismét működött a leosztásos játék. Drahos passzaiból előbb Szojka szerzett zsinórban nyolc pontot, majd Kiss és Tóth Gábor mozdult jó helyre, így visszatért a miskolci vezetés. A negyed vége azonban már a fehéreké volt (44-37).

A harmadik részben állandósult a két csapat közti tíz pontos különbség és a vendég centerek neve mellett baljósan szaporodtak a személyi hibák (65-57).

Remek csapatmunkával három perc alatt fel is jöttek egy pontra a kék mezesek, ám a nagyszerűen játszó Szojkának ekkor megérkezett az ötödik hibája. A kényszerű átszervezés kicsit visszavetette a csapatot, ám így is „meccsben maradt” a MEAFC. 74-71-nél azonban egy elszalasztott lepattanó, majd Fazekas kipontozódása végleg megpecsételte a végig tartással küzdő vendégcsapat sorsát, így az utolsó negyedben csupán négy mezőnykosarat szerző hazaiak egy hullámzó mérkőzésen végül meg tudták szerezni a győzelmet (84-79).  

Radányi utolsó ziccere után így az is eldőlt, hogy a MEAFC – a jövő heti Debrecen elleni visszavágó eredményétől függetlenül – a Keleti csoport második, továbbjutó helyéről várhatja a keresztjátékot.

DKA-DEAC-MEAFC 84-79 (21-21, 23-16, 21-20, 19-22)

NB II Rájátszás, Keleti csoport, 5. forduló. Debrecen, Oláh Gábor utca.

Vezette: Gyuris, Gyurka, Lövei.

Debrecen: Nagy Be. (5), Nagy Bo. (16/3), Szendrei (1), Szarka (16/6), Andrássy (26/3). Csere: Reiter (10), Tóth (5/3), Szűcs (3), Opre (2). Edző: dr. Nagy Ágoston.

MEAFC: Drahos, Szepesi, Tóth G. (9/3), Szojka (20), Fazekas (20). Csere: Tóth T. (11), Radányi (7), Hamza (5/3), Kiss (5/3), Takács (2). Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Gratulálok ellenfelünknek, ma jobbak voltak nálunk. Két egyforma erősségű csapat találkozott, küzdelmes, jó mérkőzés volt. Kétszer is megfordíthattuk volna meccset, de ma nem voltunk eléggé koncentráltak. A hibáinkat ki kell javítanunk a jövő hétre és hazai pályán le kell győznünk őket.