Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Veretlent vert a MEAFC!

Kemény csatában hajtott fejet az alapszakasz hibátlan bajnoka Miskolcon.

MEAFC – Nagykőrösi SKE 91-76 (18-18, 24-14, 23-25, 26-19)

NB II-es bajnoki negyeddöntő, 1. mérkőzés. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: Tőzsér, Hervay, Dernei.

MEAFC: Drahos (16), Szepesi (3/3), Tóth G. (16/12), Szojka (12), Fazekas (23). Csere: Tóth T. (8/6), Hamza (8/6), Kiss (5/3), Radányi. Edző: Bene Szilárd.

Nagykőrös: Tóth (16), Jurászik (9/3), Kovács S. (21/9), Király (7/3), Candido (9). Csere: Szablics (10), Kónya (4). Edző: Lakosa Zsolt.

A liga egyik legerősebb csapatát fogadta a MEAFC a négy közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén. A feladat komolyságát jelezte, hogy a nagykőrösiek egészen hihetetlen, harminc meccs óta tartó veretlenségi sorozattal a zsebükben érkeztek a Körcsarnokba.

Bár az első negyedben minden hazai játékos betalált legalább egyszer, mégis mintha akadozott volna a miskolci gépezet. A vendégek két mini sorozatuk révén egészen a tízedik percig előrébb is jártak, de Drahos két büntetője egalizált (18-18).

A folytatásban a bitang dupla-duplával záró Fazekas (23 pont, 20 lepattanó) tovább remekelt, majd Tóth Gábor és Kiss Balázs is bevágott egy-egy triplát, így tíz pontos előnyre tett szert egy kemény félidő végén a MEAFC (42-32).

Csapnivaló fordulás hazai részről, ám a 0-7-es kezdés követő időkérés – tükör effektusként – egy 7-0-ás etapot eredményezett. A hazaiak nem tudtak jobban meglépni, viszont stabilan tartották a pár pontos különbséget (65-57).

A harminchatodik percben egészen közel lopakodott a Kőrös (76-73), de helyén volt a miskolci ész, és a Tóth-Fazekas-Drahos tengely mentén zsinórban szerzett 12 pontjukkal a miskolciak megnyerték a mérkőzést (91-76).

A párharc visszavágója jövő szombaton lesz Nagykőrösön.

Bene Szilárd, vezetőedző: Kicsit ritmustalanul kezdtünk és bár voltak hullámvölgyeink, az a veretlenségük ellenére is látszott, hogy semmivel sem jobbak nálunk. Gratulálok a csapatnak, küzdeni tudásból és győzni akarásból 5-ösre vizsgáztak. Ez remélem jövő héten is így lesz. A 15 pontos győzelemnek örülök, de elaltatni nem fog bennünket. Nagykőrösre is győzni megyünk!