Klub

Magas rangú elismerés a Miskolci Egyetem Sportközpont igazgatójának

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes közgyűlésén Aranyplakett díjjal tüntette ki Boda Pétert a Miskolci Egyetem sportközpont igazgatóját, egyben a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club alelnökét, az egyetemi szabadidősport fejlesztésében végzett immáron több mint másfél évtizedes tevékenységéért. A díjat a Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a MOB diák- és főiskolai-egyetemi szakmai tagozatának az elnöke adta át.

A felterjesztők és a döntéshozók a következőket emelték ki a kitüntetett főbb érdemeiként:

  • 1999-től valamennyi megrendezett Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóverseny szervezésében részt vett. 2001-ben kitalálta és azóta évente megszervezi a Miskolci Egyetemi Sportnapot –  voltak olyan alkalmak, amikor a résztvevők létszáma meghaladta a 3500 főt. 2006-2011 között minden évben a Miskolci Egyetem volt a házigazdája az Universitas Országos Bajnokság Döntőjének, amelynek az egyik főszervezője volt.
  • 2008-tól a Miskolci Egyetem sportszervezeti egységének (2015-ig Sportlétesítmények, 2015-től Sportközpont) munkatársa, 2010-től vezetője. A Miskolci Egyetem 2009-ben elfogadott sportkoncepciójának kidolgozását, bevezetését és megvalósítását koordinálta. Irányítása alatt került sor a Körcsarnok részleges felújítására (sportburkolat csere, öltőző felújítás, palánkcsere, modern eredményjelző beszerelése). Támogatásával 2012-ben megújult a MEAFC, az egyesület munkájában azóta is alelnökként vesz részt.  A „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” Támop program projektvezetője.
  • A Miskolci Egyetem sportvezetőjeként támogatja a Sportpont Programot, segíti népszerűsítését a hallgatók körében. A SportPont Programba regisztrált hallgatók tekintetében és a regisztrált hallgatók által gyűjtött sportpontok tekintetében a Miskolci Egyetem 2014-ben a második helyen végzett az intézményi rangsorban.

A méltatás összegzőjében elhangzott, hogy Boda Péter elévülhetetlen érdemeket szerzett a Miskolci Egyetem sportéletének fejlesztésében, a sportszolgáltatások bővítésében, illetve abban, hogy a Miskolci Egyetem alkalmassá válhatott a 2016-os Tájfutó Egyetemi VB és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB megrendezésére.

Boda Péter mellett Aranyplakettet kapott Fábián László olimpiai, világ és Európa-bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, Győrfi János, a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadója, a MOB korábbi osztályvezetője, Lévai Béla, az Óbudai Egyetem Sportirodájának vezetője, valamint Szabari János, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club kosárlabda szakosztályának vezetője.

Fotó: MEFS.hu