Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hosszabbításos győzelem a Tarján ellen

A felkészülési mérkőzés ráadásának utolsó másodpercében szerzett Endrész kosárral győztük le a tavalyi bronzérmest. 

Készülve a jövő hétvégi, Hódmezővásárhely elleni szezonkezdésükre, a vendégcsapat a meccs második részében már pihentette kezdő spílereit (Szabó, Madár és Tutus is lezuhanyozhatott a félidőben), a mieink pedig újra egy erős és motivált csapat ellen tesztelhették a miskolci csapategység erejét, így nyugodtan mehet nyomdába a közhely: mindkét csapat felkészülését remekül szolgálta a csütörtök esti találkozó.

Kellő ritmusban, egész jó mozgásokkal kezdte a MEAFC a meccset, így egészen tíz percig pici előnyt mutatott a tábla (21-18).

A folytatásban is egész „vállalható képet” mutatott a hazai gárda. Egy rövid, negyed végi kisiklást azonban Helmeczi a dudaszó pillanatában büntetett, így minimális vendégelőnnyel térhettek a csapatok az öltözőkbe (38-46).

Bár a kezdők nagy része civilben szemlélődött, a tarjáni „pad” élt a lehetőséggel és a forduláskor mért 8 pontos előnyükre még egy lapáttal rápakolva már 15 is volt közte (46-61). A negyed végi slusszpoén egy remek játékot követően azonban most Tóth Gabié volt (49-61).

Az utolsó negyedben a bátran játszó vendégek egyre többet hibáztak, így a legvégén a szemfüles Fazekas-Szojka páros kiegyenlített. Az utolsó dobást Helmeczi ezúttal már kihagyta, így következhetett a hosszabbítás (68-68).

A megérdemelt ráadás mini adok-kapokjának végén előbb egy sikeres Drahos-Tóth Gabi lefutás meghozta az „ikszet”, majd az utolsó pillanatban Tóth Gabi passzát Endrész tolta a gyűrűbe (81-79).

A lelkes szurkolók, bár gyaníthatóan elnézték volna még egy darabig a dicséretes küzdelmet, végül 45 perc után elégedetten nyugtázhatták, hogy az idei MEAFC eredménytől függetlenül az utolsó pillanatig küzdeni fog.

Folytatás jövő pénteken. A bajnoki nyitányon az Óbudai Kaszások csapatát fogadjuk hazai pályán.

A találkozó 17:30-kor kezdődik a Körcsarnokban.

MEAFC – Salgótarjáni KSE 81-79 (20-18, 17-28, 12-15, 19-7, 13-11)

Felkészülési mérkőzés, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: dr. Mészáros, Lengyel, Lónáth.

MEAFC: Drahos (8/3), Szepesi (7/3), Tóth T. (16/6), Szojka (16), Endrész (10). Csere: Tóth G. (10/6), Galló (7), Fazekas (4), Kiss (3), Koroknai, Orosz. Edző: Bene Szilárd, dr. Fejes János.

Salgótarján: Szabó (5/3), Madár (5/3), Dániel (8), Tutus (6), Varga (4). Csere: Helmeczi (17/6), Czuprák (9), Oluic (8/6), Schéda (7), Béres (5), Büki (5), Pável. Edző: Czigler László.