Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Sikeres születésnapi kupameccs!

Kapitányunknak, Tóth Gábornak torta helyett továbbjutással kedveskedett a csapat!

A névsor, az edző személy(iség)e és leginkább a mutatott játék alapján kijelenthető, hogy idén az eddiginél is masszívabb gárda körvonalazódhat Hajdúhadházán. A Tiszaújvárosból érkező Kilyen Őrs NB II-es „kikölcsönzése” új lendületet adott az odahaza egyébként is jó teljesítményre képes Farkasoknak. A mérkőzés elején Szepesi és Drahos vitték a prímet, ketten együtt kereken húsz pontot tettek a közösbe (25-29).

A második negyed elején Farkasinszky és Kilyen eredményessége révén átvette a vezetést a hazai gárda (37-32), ám a korábban említett miskolci duó ismét résen volt, majd Endrész és Szojka pontjaival megtámogatva a félidőben már ismét nálunk volt a minimális előny (48-51).

A harmadik negyedben tovább keményedett a küzdelem, amire határozott védekezéssel reagált a Kiss Balázs vezette MEAFC. Tíz perc alatt összesen hat pontot engedélyeztünk a házigazdáknak, míg elöl Galló szerzett értékes és dinamikus kosarakat (54-65).

Tóth Tamás triplái – megspékelve Galló újabb kosaraival – a 34. percre lényegében el is döntötték a találkozót (58-77). A végig nagyot küzdő hazaiak pár szép kosárral az utolsó percekben ugyan közelebb lopóztak, a miskolci továbbjutás azonban nem forgott veszélyben, így csapatkapitányunk születésnapján győzelemmel ünnepelhetett a Hepp-kupa harmadik fordulójába jutó csapatunk (78-86).

Hadházi Farkasok – MEAFC 78-86 (25-29, 23-22, 6-14, 24-21)

Hepp-kupa mérkőzés, 2. forduló. Hajdúhadház.

Vezette: Bács Csaba, Kapros Roland.

Hajdúhadház: Fedor (2), Balogh (14/12), Kilyen (28/9), Jakab, Marosi (6). Csere: Farkasinszky (22), Győri (2), Győrfi (2), Hamza (2), Demeter, Oláh, Földesi. Edző: Walke Károly.

MEAFC: Drahos (20/12), Szepesi (13/3), Tóth T. (9/6), Szojka (7), Endrész (6). Csere: Galló (12), Orosz (7/3), Kiss (7/3), Tóth G. (4/3), Fazekas (1), Koroknai. Edző: Bene Szilárd, Fejes János.

Bene Szilárd, vezetőedző: Hoztuk a kötelezőt, bár a Hajdúhadház hazai pályán életveszélyes. Így volt ez tavaly is, idén pedig tovább erősödtek. Ennek ellenére végig kontrolláltuk a mérkőzést, a második félidőben elkezdtünk védekezni, így különbséget is tudtunk építeni. Külön öröm fiataljaink jó szereplése, ma mindenki hozzá tudott tenni a csapat jó teljesítményéhez.