Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Nem bírtunk a tavalyi döntőssel!

Átalakított csapatunk ellen sima győzelmet aratott egy sokkal összeszokottabb és rutinosabb Eger.

Nádasi, Kiss, Szepesi, Takács és Veres a tavalyi egyetemi bajnokikon bizonyítottak, idén azonban a pályán már nem segíthettek miskolci társaiknak. Bár Orosz Bence elsőre bíztatóan mozgott, az új szerepekkel barátkozó utódoknak így elsőre hatalmas falatnak bizonyult a tavaly Final Fourba jutó, ott a negyedik helyet megszerző egri csapat, akik végül félgőzzel is magabiztos győzelmet arattak.

MEAFC – EKF SE Eger 35-68 (9-20, 6-12, 12-16, 8-20)

Fiú Egyetemi Bajnokság, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám.

MEAFC: Sörlei (3/3), Orosz (17/3), Horváth (10), Tamás (1), Koroknai (2). Csere: Pavlik (2), Eke, Nagy, Jurányi. Edző: Drahos Gábor.

Eger: Kis (5/3), Csabák (4), Jakab (14/3), Frey (7/3), Varga (4). Csere: Szabó G. (8/6), Tóth (6/3), Horváth (6), Csákvári (5), Fülöp (4), Beák (3/3), Szabó D. (2). Edző: Váczi Péter.

Drahos Gábor, vezetőedző: Mondjuk azt, hogy a védekezés nem volt rossz, hiszen a komplett „B” csoportos egrieket 68 ponton tartottuk. Kár, hogy támadnunk is kellett. Ha majd fokozatosan elrendezzük a támadási szerepeinket, akkor játékosaim – csak úgy, mint a tavalyiak – gőzerővel elindulhatnak az egyéni és csapatfejlődés útján. Nekünk ezért értékesek ezek a mérkőzések.