Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Bitang jó szegedi este volt!

Megérdemelt győzelmet arattunk a papíron erősebb Szeged otthonában!

Lendületes játékkal és négy triplával kezdett a házigazda, azonban Sörlei, jó csapatkapitányként a pontgyártásban is utat mutatott frissen és fiatalosan mozgó miskolci társainak. Egyre jobban belelendült a csapat. Orosz és Orliczki a sebességért melózott rengeteget, Galló, Horváth és Jurányi a lepattanókért felelt, míg Sörlei csak szimplán mindig a jó helyen volt. Fordulást követően egyre inkább vérszemet kapott a MEAFC. Horváth és Sörlei 2-2 hármasával, egységes védekezéssel és óriási akarattal ellensúlyoztuk az intenzíven fáradó lábakat.

Az utolsó negyed továbbra is az Orosz szlalomjaival megfűszerezett remek csapatszellemről szólt, no meg Galló Márkról. Ifjú nyakiglábunk ugyanis lekapta huszonkettedik(!) lepattanóját, ami az 5 szerzett labdája és 5 gólpassza mellett – valljuk meg – egész jól mutat egy erős csapat otthonából elhozott győzelem statisztikájában.

Csak így tovább, gyerekek!

USC-Szeged – MEAFC 76-87 (24-24, 15-20, 20-22, 17-21)

Fiú Egyetemi Bajnokság, Szeged, Topolya sor.

Vezette: Márkus Gábor, Nyilas István.

Szeged: Gyuricskó (7/3), Fehér (23/15), Masa (11/3), Halász (4), Jáhni (9). Csere: Horváth (10/6), Gura (7/3), Kovács (3/3), Liszkai (2). Edző: Szablics Péter.

MEAFC: Orliczki M. (10), Orosz (18), Sörlei (16/9), Horváth (21/12), Galló (20). Csere: Jurányi (2). Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor, vezetőedző: Ha ég a tűz, akkor a fazék víz nótát fütyül. Márpedig bennünk 40 percen keresztül lobogott az elszántság. A fiúk remélem kezdik érezni, hogy mi a tervem velük ebben a bajnokságban. Jó volt figyelni, ahogy folyamatosan úgy tisztultak le a szerepkörök , hogy közben mindenki maximálisan el akarta végezni a rá szabott feladatait támadásban és védekezésben egyaránt. Szóval, szeretek Szegedre járni civilként és edzőként is.