Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győzelem szívvel-lélekkel!

Megérdemelt újonc siker a B csoport tavalyi bronzérmese ellen.

Csak úgy ragyogott a Körcsarnok csütörtök délután. A frissiben cserélt izzók dinamikus fényénél jó volt konstatálni, hogy egyre több kosaras ismerős bukkant fel ismét az egyetemi lelátón. A klub egy emberként várta tehát az újabb ünnepet, a csoport egyik favoritjának tartott Salgótarján elleni hazai bajnoki mérkőzést.

Madár triplájával indult a találkozó, amit Tóth Tamás és Drahos azonnal kozmetikázott. A hazai védekezés a sok fault ellenére is kezdett összeállni, így hiába próbálkozott, meglépni nem tudott a titkon talán feltartott hazai kezekben reménykedő Tarján. Az első szakaszban Tóth Tamás remekbe szabott kilenc pontjával – és igazi csapatmunkával – így a lehető legszorosabban öleltük magunkhoz a picit meglepdött ellenfelet (19-19).

És akkor érkezett Kiss Balázs! Na, az ő sebességet nehezen tudta lekövetni ekkortájt a – Tutus ültetése miatt – többnyire alacsony szerkezettel operáló nógrádi alakulat. Leosztásaiból Galló egyszer, Tóth Gábor pedig háromszor is profitált. Csapatunk kapitánya ma újra megmutatta, hogy miért félték nem is oly rég az ő hárompontosait országszerte. A reteszként záró védőfalból így aztán egy, Dániel egy szem triplájávalval kettétört 17:0-ás periódust produkált a közönség  szeretetét egyre jobban kiérdemlő MEAFC (42-32).

A harmadik negyedben egy újabb Tóth Gábor tripla után a miskolci extázis ott folytatódott, ahol anno abbamaradt. Jó védekezéseket – Szojka egymaga 10 lepattanót szerzett – okos támadások követtek, így Galló utolsó kosara után tovább kúszott a hazai előny (63-47).

Az utolsó negyedben aztán előkerült a Salgótarján elleni korábbi edzőmérkőzés hőse,  Endrész Tamás is. A csapat ritmusát egyre jobban felvevő centerünk ezúttal nem utolsó másodperces győztes kosarat szerzett, hanem a mai sikerhez nélkülözhetetlen, nyugtató kosarakat pöttyintett a gyűrűbe. A 32. percben épp egy ilyen találat után már kerek húsz pont különbséget jelzett a boldog eredményjelző tábla (67-47). Derekasan, de egyre inkább beletörődve küzdöttek a vendégek, így a két csapat közti távolság a végére sem csökkent. Drahos második triplája tette fel a csapat produkciójának „i” betűjére a pontot, így hiába kaptunk utána még 5 pontot, ma a MEAFC volt a jobb.

Bár hosszabb kispaddal, nagyobb rutinnal és játéktudásbeli különbségekkel a vendég gárda rendelkezett, miskolci szíve csak a mieinknek volt, így nem csupán megnehezítettük pár negyed erejéig Madárék dolgát, de – csodálatos közönségünk legnagyobb örömére – megérdemelten győztük le a papíron jóval előrébb rangsorolt salgótarjáni csapatot (86-70).

MEAFC-Konecranes Salgótarjáni KSE 86-70 (19-19, 23-13, 21-15, 23-23)

NB I/B, Keleti csoport, 3. forduló. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 350 néző.

Vezette: Csabai-Kaskötő Brigitta, Józsa András, Bátovszky Zsolt.

MEAFC: Drahos (13/6), Szepesi (2), Tóth T. (14/6), Szojka, Endrész (14). Csere: Tóth G. (19/12), Kiss (11), Galló (11), Fazekas (2). Edző: Bene Szilárd, Fejes János.

Salgótarján: Szabó (2), Dániel (8/6), Madár (21/15), Varga (7/3), Tutus (11). Csere: Helmeczi (11), Czuprák (4), Schéda (3), Büki (3). Edző: Czigler László, Szabó Zoltán.

Bene Szilárd, vezetőedző: Gratulálok a játékosaimnak, hatalmas szívvel küzdöttek! Igazi csapatmunkával sikerült két vállra fektetnünk a Keleti csoport egyik legerősebb gárdáját. Nagyszerű érzés volt ismét tömött lelátó előtt játszani és érezni a szurkolók biztatását!