Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Sokáig szorongattuk a listavezetőt!

Megőrizte veretlenségét a Békés.

A tavalyi újonc Békés saját csarnokának elfoglaltsága miatt vendégségben fogadta az idei újonc Miskolcot. Bár Ica néni – a helyi mindenes – érkezésekor jelezte, hogy bekapcsolt fűtéssel várta a bejáratnál várakozó csapatokat, a hőmérő higanyszála óvatos duhajként kúszott csak felfelé a mezőberényi tornateremben.

A sok hibával tarkított első negyedben Szojka több ízben is eredményesen dolgozott a pálank alatt, így tartottuk a lépést a szerb légiós, Kristic vezette hazaiakkal (22-17).

A második negyedben Kiss gyorsította fel a játékot, majd a negyed végén dobott 3 remek triplával a vezetést is átvettük (39-43).

Fordulás után a Békés 12:0-s szakaszát asszisztáltuk végig egy 5 perces gólcsenddel, ám pár jó megmozdulással továbbra is meccsben maradtunk (61-57).

Stabli védekezéssel próbáltunk még közelebb lopózni. A 33. percben már csupán három volt oda (63-60), mikor két könnyű lerohanást is elhibáztunk, így a lélektanilag fontos pillanatból – ahogy ilyenkor lenni szokott – a hazaiak jöttek ki előnnyel. Ziccer és tripla is érkezett odaátról, így máris megléptek Komáék. A derekasan küzdő, ám a végére támadásban kicsit széteső csapatunk így nem tudta megállítani a Békést, akik ezzel a győzelmükkel továbbra is veretlenül vezetik a tabellát (79-65).

Békési SzSK – MEAFC 79-65 (22-17, 17-26, 22-14, 18-8)

NB I/B, 4. forduló. Mezőberény.

Vezette: Balogh Gyula, Gergely Csaba, Bács Csaba.

Békés: Kertész (3/3), Kristic (20/9), Vámos (4), Kovács (19), Koma (17). Csere: Farkas (10/3), Molnár (4), Béres (2). Edző: Balogh Vilmos, Balog Lajos.

MEAFC: Drahos (10/6), Szepesi (13/3), Tóth T. (11/3), Szojka (15), Endrész (5). Csere: Kiss (11/3), Tóth G., Koroknai. Edző: Bene Szilárd, Fejes János.

Bene Szilárd, vezetőedző: Az első félidőben azt játszottuk, amit szerettünk volna, mi irányítottuk a játékot. Szünet után sajnos dekoncentráltak voltunk, amit kihasznált ellenfelünk, így ez a bravúr sajnos elmaradt.