Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nem a mi napunk volt!

Tovább várat magára első idegenbeli győzelmünk!

Nem kezdtük rosszul a találkozót, hiszen Drahos és Szojka is eredményesen támadta a legutóbbi vendégjátékunk óta szépen felújított budafoki csarnok gyűrűjét (12-20).

A második negyedben a házigazda kihasználta futószalagon termelt gyermeteg hibáinkat és elragadta az előnyünket (35-31).

Továbbra sem találtuk a ritmust, az ellenfél pedig sorozatban szedte, pöckölte vissza a támadó lepattanókat, így 10 pontos különbséggel zárult a szakasz (54-44).

Az utolsó negyedben mindent megpróbált a Fazekas által vezérelt Miskolc. Másfél perccel a vége előtt már csak négy pont volt a differencia, ám ekkor a már kivédekezettnek tűnő budafoki támadás utolsó másodpercében – fogalmazzunk úgy, hogy véleményes – büntetőkhöz jutottak a helyiek. A két sikeres kosár, mivel utána már nem született egyik részről sem több pont, gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést a hazai csapat jávára (68-62).

Microsec-Budafok – MEAFC 68-62 (12-20, 23-11, 19-13, 14-18)

NB I/B, Keleti csoport, 5. forduló. Budapest, Promontor utca.

Vezette: Jurák Krisztián, Válé Flórián, Sentényi Barna.

Budafok: Drevenka (18/6), Mészáros (8/6), Fehér (19/3), Vajda (9/9), Tiba (2). Csere: Csernák (6), Lados (3), Verbényi (3), Senkár, Steier, Vámos. Edző: Károly Máté.

MEAFC: Drahos (17), Szepesi, Tóth T. (2), Szojka (10), Endrész (8). Csere: Fazekas (12), Kiss (9/3), Tóth G. (4/3), Koroknai, Galló. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Nem játszott jól az ellenfél, azonban így is nyerni tudtak. Sajnos az ehhez való asszisztálásban azért mi is vastagon benne voltunk.